Horizon Zero Dawn Remastered nabídne graficky vylepšené dobrodružství s Aloy
i Zdroj: Guerilla Games
Gaming HZD Remastered Článek Horizon Zero Dawn Remastered nabídne graficky vylepšené dobrodružství s Aloy

Horizon Zero Dawn Remastered nabídne graficky vylepšené dobrodružství s Aloy

Josef Ventrča

Josef Ventrča

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5

Sony během akce State of Play ukázalo již dlouho spekulovaný Horizon Zero Dawn Remastered. Vylepšená verze je zaměřená především na lepší grafické zpracování.

Reklama

Modernizace starších titulů PlayStationu pokračuje, ačkoliv se nejedná o vyloženě archivní díla. Během State of Play došlo na odhalení Horizon Zero Dawn Remastered, o kterém se již několik měsíců spekulovalo. Vývojáři v traileru poukázali na chystaná vylepšení týkající se zejména technického stavu.

Ghost of Yōtei je pokračováním slavné značky PlayStationu. Má novou hlavní postavu
i Zdroj: Sucker Punch

Ghost of Yōtei je pokračováním slavné značky PlayStationu. Má novou hlavní postavu

Akční novinka Ghost of Yōtei je pokračováním Ghost of Tsushima a bude exkluzivitou pro PlayStation 5. Sony ukázalo první…

„Sedm let je dlouhá doba ve světě počítačových grafik a technologií,“ sdělil pro PlayStation Blog ředitel studia Guerilla Games Jan-Bart van Beek. Doplnil, že Horizon Zero Dawn si každoročně vyzkouší miliony nových uživatelů, a proto vývojáři chtěli, aby si jej lidé mohli zahrát v současných audiovizuálních standardech.

Na remasteru, který vyjde 31. října 2024 na počítačích i PlayStationu 5, se podílelo zkušené studio Nixxes, které mělo na starosti PC porty série Horizon či Ghost of Tsushima. Van Beek v příspěvku na blogu uvedl, že studio přepracovalo deset hodin dialogů, zpracování pohybu postav a dalších mnoho grafických prvků, aby se Horizon Zero Dawn vizuálně přiblížilo k pokračování Forbidden West.

„Nové zpracování ve 4K rozlišení ukáže ještě krásnější zmrzlé hory, husté džungle a vyprahlé pouště,“ uvedl van Beek. Dodal, že se zapracovalo i na urychlení rychlých přesunů mezi sídli. 

Zdokonalilo se i provedení postav, obličejů, animací, osvětlení a textur. Tvůrci přepracovali také zvuk, který nyní podporuje PS5 Tempest 3D Audio technologii. Jisté vylepšení má i design zvuku, aby poskytl víc imerzní zážitek. Tomu má pomoci i podpora haptických funkcí ovladače DualSense.

Horizon Zero Dawn Remastered má rovněž mít nativní podporu pro nadcházející konzole PlayStation 5 Pro, což znamená široce upravitelné grafické nastavení. Také bude dostupný režim New Game+ a fotografický mód.

Dále tvůrci ubezpečili hráče s rozdělaným postupem ve hře, že uložené pozice zůstanou. Uživatelé vlastnící již kopii starších verzí titulu totiž budou moci upgradovat na remaster zakoupením edice v hodnotě deseti dolarů, tedy zhruba 240 korun. Tedy se jedná o podobný systém, jaký byl dříve u přepracovaného The Last of Us Part I. Ostatní si Horizon Zero Dawn Remastered budou moci pořídit za 49,99 dolarů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama