PlayStation kvůli Stellar Blade čelí žalobě
i Zdroj: Shift Up
Gaming Stellar Blade Článek PlayStation kvůli Stellar Blade čelí žalobě

PlayStation kvůli Stellar Blade čelí žalobě

Josef Ventrča

Josef Ventrča

Platformy PlayStation PlayStation 5

Filmové studio Stellarblade zažalovalo společnosti PlayStation a Shift Up kvůli neoprávněnému zneužití jména u takřka stejnojmenné akční hry.

Reklama

Filmová produkční společnost Stellarblade se sídlem v americkém státě Louisiana podala žalobu na herní studio Shift Up a společnost PlayStation. Důvodem je pojmenování akčního titulu Stellar Blade.

Stellar Blade vyjde bez cenzury ve všech zemích, to se nelíbí autorům Dead Space
i Zdroj: Sony

Stellar Blade vyjde bez cenzury ve všech zemích, to se nelíbí autorům Dead Space

Blížící se akční adventura Stellar Blade vyjde v necenzurované podobě ve všech zemích včetně Japonska. Rozhodnutí ratingové…

Podle informací serveru IGN majitel filmové společnosti Griffith Chambers Mehaffey podal žalobu na porušení ochranné známky. Ve své stížnosti dodal, že jeho podnikání kvůli hře utrpělo poškození důsledkem podobného názvu a loga.

Mehaffey ve své stížnosti dále uvedl, že vlastní stránky stellarblade.com od roku 2006 a od roku 2010 nabízí služby v oblasti multimediální zábavy. V dokumentu se také upřesnilo, že hra byla v roce 2019 oznámena jako Project Eve a později se v roce 2022 změnila na Stellar Blade. Společnost Shift Up si zaregistrovala značku Stellar Blade jako ochrannou známku související s videohrami v lednu 2023 a Mehaffey si ji zaregistroval Stellarblade v červnu 2023. Následně v červenci zaslal společnosti Shift Up prohlášení o zastavení činnosti.

Majitel filmové společnosti rovněž tvrdil, že jeho podnikání je z části závislé i na internetovém vyhledávání, které dříve bylo pro zákazníky snadno vyhledatelné. Jenže po vydání akčního titulu na konzolích vyhledávače upřednostňují novinku se sličnou hrdinkou. 

Za velký problém Mehaffey spatřil i matoucí podobnost barevných schémat a loga se stylizovaným písmenem S.

Americký podnikatel proto požaduje, aby společnosti PlayStation a Shift Up přestali používat název Stellar, veškeré materiály s touto značkou zničily a nahradily škodu, kterou mu tím způsobily, včetně uhrazení nákladů na právní zastoupení.

Herní společnosti se zatím k případu nevyjádřily.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama