Ghost of Yōtei je pokračováním slavné značky PlayStationu. Má novou hlavní postavu
i Zdroj: Sucker Punch
Gaming Ghost of Yōtei Článek Ghost of Yōtei je pokračováním slavné značky PlayStationu. Má novou hlavní postavu

Ghost of Yōtei je pokračováním slavné značky PlayStationu. Má novou hlavní postavu

Josef Ventrča

Josef Ventrča

Platformy PlayStation PlayStation 5

Akční novinka Ghost of Yōtei je pokračováním Ghost of Tsushima a bude exkluzivitou pro PlayStation 5. Sony ukázalo první záběry na zářijovém State of Play.

Reklama

Studio Sucker Punch stojící za vznikem fenomenálního akčního díla Ghost of Tsushima na zářijovém State of Play odhalilo svůj další titul Ghost of Yōtei. Hráči opět dostanou epický příběh z feudálního Japonska. Po rozsáhlém otevřeném světě se však budou pohybovat s hrdinkou Atsu.

Horizon Zero Dawn Remastered nabídne graficky vylepšené dobrodružství s Aloy
i Zdroj: Guerilla Games

Horizon Zero Dawn Remastered nabídne graficky vylepšené dobrodružství s Aloy

Sony během akce State of Play ukázalo již dlouho spekulovaný Horizon Zero Dawn Remastered. Vylepšená verze je zaměřená…

„Chceme přinést inovace, ale přitom zanechat i známé prvky,“ uvedl na PlayStationu Blogu mluvčí studia Sucker Punch Productions Andrew Goldfarb. Proto se tvůrci rozhodli vytvořit novou legendu o Ghostovi, který kromě jiné postavy nabídne i zbrusu novou oblast a děj.

Vývojáři upřesnili, že příběh se má odehrávat v roce 1603, tedy asi tři sta let po událostech z Ghost of Tsushima, kolem hory Yōtei, která je srdcem ostrova Ezo (dnešní Hokkaidó). Regiony jsou rozmanité, jelikož nabídnou travnaté i zasněžené plochy skrývající mnohé nebezpečí. Ačkoliv autoři hry nechtěli přiblížit detaily děje, naznačili, že organizované samurajské klany zde nelze očekávat ve stejné míře, jako v předchozím díle.

Mezi další zmíněné informace patří technický stav. Vývojáři zapracovali na ještě reálnějším prostředí, které zahrnuje například lépe zpracované hvězdy a záře na nebi, nebo skutečnější fyziku větru pohybujícího s trávou. 

V nadcházejících měsících chtějí tvůrci ukázat víc z novinek ohledně mechanik, vylepšené hratelnosti i nových zbraní. Zatím pouze sdělili, že Ghost of Yōtei vyjde exkluzivně pro PlayStation 5 v roce 2025.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama