Sony stahuje ocas, odebírá nutnost PSN z God of War Ragnarök
i Zdroj: Sony
Gaming God of War Ragnarök Článek Sony stahuje ocas, odebírá nutnost PSN z God of War Ragnarök

Sony stahuje ocas, odebírá nutnost PSN z God of War Ragnarök

Václav Brixí

Václav Brixí

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Sony před pár dny vydalo PC verzi God of War Ragnarök. Ta se kvůli nutnosti propojení se službou PSN potýkala s kritikou. Nyní Sony tento požadavek stahuje.

Reklama

God of War patří dnes k již legendární sérii. Jak jsme vás ale nedávno informovali, ani legendy se neobejdou bez potíží. PC hráčům se výrazně nelíbila nutnost propojení se službou PSN, a tak se na hru snesla obrovská vlna negativních hodnocení. Během prvních 48 hodin nasbírala přes 100 tisíc negativních recenzí. Sony si však za svým rozhodnutím stálo a argumentovalo tím, že hráči o nutnosti propojení s PSN věděli ještě před samotným vydáním.

PC hráči ale nelenili a začali řešit tuto nepříjemnost po svém. Netrvalo dlouho a na portálu Nexusmods vydal uživatel iArtorias modifikaci, která nutnost PSN zcela obcházela. Během několika hodin si ji stáhly tisíce hráčů. Načež Sony už nátlak negativní kritiky neuneslo a začalo jednat. Nutnost propojení s účtem PSN tak byla zcela odstraněna.

Nejdražší chyba Sony? Vývoj Concordu stál miliardy. Tvůrci nesměli hru kritizovat
i Zdroj: PlayStation

Nejdražší chyba Sony? Vývoj Concordu stál miliardy. Tvůrci nesměli hru kritizovat

Concord vytváří společnosti Sony jen vrásky. Po extrémně neúspěšném startu následovaným velmi brzkým ukončením prodeje se…

Přitom to není poprvé, co se Sony pokoušelo zpropagovat službu PSN. V případě akčního hitu Helldivers 2 tomu nebylo jinak. Tehdy, stejně jako nyní, Sony stálo pevně za svým rozhodnutím. Posléze však rovněž muselo stáhnou ocas a vyjít hráčům vstříc. Předchozí kauzu přitom uzavřeli tvrzením, "že se stále učí, co je pro PC hráče nejlepší.""

Zdali se Sony doopravdy poučí se dozvíme pravděpodobně při dalším velkém vydání. V poslední době se jim však s jejich AAA tituly příliš nedaří. Což ostatně potvrzuje i nedávná katastrofa v podobě spuštění a následného zrušení střílečky Concord.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama