Blamáž od Vitality – prokaučovali nejlepší šanci na finále EPL.
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport CS 2 Článek Blamáž od Vitality – prokaučovali nejlepší šanci na finále EPL.

Blamáž od Vitality – prokaučovali nejlepší šanci na finále EPL.

Michael Douša

Michael Douša

Platformy Windows PC

Člověk by čekal, že nejlepší tým světa se jednoduchým pavoukem na ESL Pro League, který by mu papírově měl zajistit přinejmenším finále, takovou možnost nepropásne. Ale i takové věci se zjevně dějí.

Reklama

Vitality ukázali dominanci na IEM Cologne, odkud si odvezli legendární trofej, porazili tehdejší světovou jedničku NAVI a ukázali světu, že i bez dánských hvězd zvládají i ty nejtěžší oponenty. Dokonce si připsali 11 zápasových výher v řadě a zůstali neporaženi dva měsíce. Až do včerejška.

Když totiž píšeme o jednoduchém pavoukovi, tak to myslíme hodně vážně. Vitality spokojeně nakráčeli až do čtvrtfinále díky dobrému výsledku ve skupině, a nejdřív na ně čekali turečtí Eternal Fire, v případě úspěchu jeden z dvojice MIBR/M80 a až poté by se museli postavit některému z top 7 týmů. 

Hvězdy jim ale nepřály. Anubis jim proklouzl mezi prsty, když v 1v1 defusující MAJ3R jen těsně unikl smrti způsobené granátem a stihl tak vyhrát celou mapu, a na Infernu se šlo až do třetího přesčasu a Vitality opět byli jen malý kousek od dalšího prodloužení. Smůla ale není omluvou. Tohle byl zápas, který Vitality měli vyhrát v 99 ze 100 případů, zvlášť, když byl Mathieu “ZywOo” Herbaut ve formě - s ratingem 1,40 je o to větší hřích, že Vitality prohráli.

K odpovědnosti se však přihlásil kapitán Dan “apEX” Madesclaire, který měl špatnou hru jak individuálně, tak i jako kapitán, jak sám píše. Vitality tak mohou zbytek play-off sledovat jen z povzdálí a doufat, že to není začátek nešťastného konce.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama