Black Myth: Wukong na Xboxu zatím nevyjde. Výkon konzole nestačí
i Zdroj: Game Science
Gaming Wukong Článek Black Myth: Wukong na Xboxu zatím nevyjde. Výkon konzole nestačí

Black Myth: Wukong na Xboxu zatím nevyjde. Výkon konzole nestačí

Josef Ventrča

Josef Ventrča

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Známý insider od lidí z Xboxu zjistil důvody, proč vydání Black Myth: Wukong je dosud odložené na konzolích od zeleného týmu. Potíže jsou v technologiích.

Reklama

Po vydání nejnovějšího akčního RPG Black Myth: Wukong na počítačích a konzolích PlayStation 5 se mnoho majitelů konkurenčních Xbox Series ptalo čínských vývojářů ze studia Game Science, kdy hra vyjde i pro jejích zařízení. Datum, které by uspokojilo jejich touhu, je však zatím v nedohlednu. A poslední zprávy nasvědčují tomu, že čekání se ještě může výrazně protáhnout.

Prodeje PS5 se raketově zvedly. Může za to čínská hra Black Myth: Wukong
i Zdroj: Game Science

Prodeje PS5 se raketově zvedly. Může za to čínská hra Black Myth: Wukong

Jedno z největších herních vydání v historii. Black Myth: Wukong vzal všechny platformy útokem a stal se druhou nejhranější…

Spolehlivý insider eXtas1s totiž podle serveru Insider Gaming zjistil, že hlavním problémem na Xboxu bylo padání hry. Své zjištění ještě doplnil po letošním veletrhu Gamescom, kde se setkal s několika lidmi zasvěcenými do testování Black Myth: Wukong na Xbox Series. Ti upřesnili, že potíže spočívaly v paměti, v níž chyba způsobovala výrazné pády. Kvůli problémům s výkonem hra dvakrát neprošla testem detekce chyb. Proto ji odložili na neurčito, dokud se ji nepodaří optimalizovat. 

Insider neupřesnil, do jaké míry byla na vině i slabší konzole Xbox Series S, která má pouhých deset gigabitů paměti oproti silnější verzi X s šestnácti gigabity. To je mimochodem stejně jako u PlayStationu 5.

Právě i u něj hráči na Redditu hlásí potíže s pamětí, zejména po zapnutí konzole z režimu odpočinku. Wukong se poté má značně sekat a je nutné jej restartovat. V některých případech je potřeba i znovu spustit celý systém. Přestože se tedy Sony mělo setkat s podobným problémem jako Xbox, vydání hry povolilo.

Nicméně vývojáři souls-like titulu usilovně pracují na nápravě situace a snaží se získat potřebnou certifikaci. Jakmile se to podaří, oznámí i datum vydání na Xboxu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama