Prodeje PS5 se raketově zvedly. Může za to čínská hra Black Myth: Wukong
i Zdroj: Game Science
Gaming Wukong Článek Prodeje PS5 se raketově zvedly. Může za to čínská hra Black Myth: Wukong

Prodeje PS5 se raketově zvedly. Může za to čínská hra Black Myth: Wukong

Matouš Sychra

Matouš Sychra

Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Jedno z největších herních vydání v historii. Black Myth: Wukong vzal všechny platformy útokem a stal se druhou nejhranější single-player hrou na Steamu. Teď ještě k tomu pomáhá prodávat PS5 na čínském trhu.

Reklama

Black Myth: Wukong zažil bezkonkurenční vydání. Hráli ho a stále hrají stovky tisíc hráčů po celém světě, dokonce se stal i nejhranější single-player hrou na Steamu všech dob, kdy pokořil velikány jako Cyberpunk 2077 nebo Baldur's Gate 3. Prodaly se miliony kopií po celém světě a co víc, hra byla pozitivně přijata jak ze strany hráčů, tak i kritiků.

Po úspěšném startu ovšem přichází další zpráva, že Wukong napomohl prodejům konzolí PS5 v Číně. Podle reportu od Bloombergu se prodeje konzole zvedly již týden před vydáním Wukonga a ještě více, po jeho vydání. Čínský trh je známý především svou zálibou v mobilních zařízeních a hrách, ale zdá se, že tento nový počin, založený na klasickém čínském literárním díle vzbudil v čínské komunitě zájem o konzolové hraní. 

Prodeje konzolí se vymkly naprosto z normy. Nikdy v historii se nic podobného nepodařilo, i když se o to konzoloví giganti jako Nintendo nebo Sony snažili už dlouhá léta. Vše, co bylo potřeba, byla hra od čínského studia, která vychází z čínských příběhů, kdo by to byl řekl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama