Vývojáři Black Myth: Wukong údajně zakazují streamerům mluvit o feminismu
i Zdroj: Game Science Interactive Technology Co.
Gaming Wukong Článek Vývojáři Black Myth: Wukong údajně zakazují streamerům mluvit o feminismu

Vývojáři Black Myth: Wukong údajně zakazují streamerům mluvit o feminismu

Václav Brixí

Václav Brixí

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vydavatelé hry Black Myth: Wukong odeslali herním influencerům kontroverzní dopis se seznamem témat, která nesmí během hraní zmiňovat. Je mezi nimi i feminismus a COVID.

Reklama

Právě vyšla nová akční adventura Black Myth: Wukong, která byla jedním z nejočekávanějších projektů tohoto roku. Ani toto vydání se však neobešlo bez kontroverze. Společnost Hero Games, která zastává roli marketingového týmu pro vývojářské studio Game Science, totiž rozeslala herním influencerům dopisy, v nichž byl mimo jiné obsažen i seznam zakázaných témat. Respektive témat, která nesmějí během hraní této hry vůbec zmiňovat. Mezi tyto zákazy patří:

  • Užívání útočné mluvy a humoru
  • Urážení ostatních hráčů a influencerů
  • Používání slov “karanténa, izolace a COVID-19"
  • Diskuze nad čínským herním trhem, aktuálními názory či novinkami

Nejpozoruhodnější a nejkontroverznější zákaz je však povinnost vyhnout se jakékoliv politice, násilí, nahotě a feministické propagandě, která podle citovaného dopisu “podněcuje negativní diskurz”

Jak už potvrdilo několik velkých videoherních portálů, tento dopis byl s největší pravděpodobností odeslán pouze influencerům, nikoliv herním žurnalistům. I to je však značně neobvyklý pracovní postup, který dle mnohých hraničí s cenzurou. Jedním z ohnisek problému je však implikované tvrzení vydavatelů, že je otázka feminismu tématem, které podněcuje negativní náladu ve společnosti.

Jedním z možných vysvětlení pro zahrnutí feministické propagandy do seznamu zákazů je potenciální snaha předních zástupců společnosti Game Science zamést pod koberec jejich misogynní a sexistické výroky z minulého roku. Zavedením této problematiky na černou listinu by tak úspěšně zamaskovali jejich kontroverzní názory a odvedli by pozornost ke hře samotné.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama