Hráči se stanou kachnou v novém open world survivalu. O zásoby bojují s kulomety
i Zdroj: Tiny Build
Gaming Duckside Článek Hráči se stanou kachnou v novém open world survivalu. O zásoby bojují s kulomety

Hráči se stanou kachnou v novém open world survivalu. O zásoby bojují s kulomety

Josef Ventrča

Josef Ventrča

Platformy Windows PC

Souboje kachen o zásoby budou součástí nově chystaného survivalu Duckside. Vývojáři z Tiny Build ukázali video, které přiblížilo herní mechanismy i odhalilo datum spuštění otevřené bety.

Reklama

Vydavatelství Tiny Build Games oznámilo nadcházející vydání beta verze nové survival hry Duckside, která hráčům nabídne jedinečný zážitek v otevřeném světě v roli kachny. V oznamovacím traileru odhalili, že otevřená beta se exkluzivně pro Steam spustí 12. září.

Vydavatel Return to Moria otevřel studio v Praze. Pracuje na dalším Stranded Deep
i Zdroj: North Beach Games

Vydavatel Return to Moria otevřel studio v Praze. Pracuje na dalším Stranded Deep

Populární survival Stranded Deep dostane pokračování. Pracují na něm vývojáři z North Beach Games v nově vzniklé pobočce v…

Duckside nabídne PVP i PVE režim včetně kooperace. Základními herními mechanismy bude crafting, stavění, průzkum otevřeného světa a nebudou chybět ani kosmetické úpravy. Hráči se vžijí do rolí opeřenců uvázlých v nebezpečné oblasti, kde se musí snažit přežít. 

Kachny však nebudou bezbranné, jelikož kromě létání napříč divočinou dokáží také ovládat různé zbraně, jako jsou hořící sekery a kulomety. Na záběrech je možné vidět, jak kachny s helmami sbírají dřevo, a poté vzlétnou do boje proti konkurenčním hejnům. Scéna je plná výbuchů granátů, létajících projektilů i taktických útoků. Ptáci jsou také schopní pomocí speciálního taktického vybavení identifikovat svou družinu.

Úkolem hráčů tedy bude hledat zdroje nutné k přežití, budovat základnu a rovněž bojovat, aby své drahocenné zásoby uchovaly v bezpečí před jakoukoliv hrozbou. Vzhledem k možnosti PVP režimu lze předpokládat, že o kořist se utkají i samotné klany hráčů.

Her o přežití v otevřeném světě, které tento žánr utvářejí a definují, vznikla celá řada, přičemž mezi nejoblíbenější patří tituly jako Rust nebo DayZ. Chystaný Duckside od studia Tiny Build se od konkurence odlišuje obzvlášť zajímavým způsobem. Pro vydavatelskou i vývojářskou společnost však zvláštní premisa není ničím novým, v portfoliu totiž lze najít různé bizarní videohry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama