Vydavatel Return to Moria otevřel studio v Praze. Pracuje na dalším Stranded Deep
i Zdroj: North Beach Games
Gaming Článek Vydavatel Return to Moria otevřel studio v Praze. Pracuje na dalším Stranded Deep

Vydavatel Return to Moria otevřel studio v Praze. Pracuje na dalším Stranded Deep

Josef Ventrča

Josef Ventrča

Populární survival Stranded Deep dostane pokračování. Pracují na něm vývojáři z North Beach Games v nově vzniklé pobočce v Praze. K vývoji přizvali i tvůrce původního dílu.

Reklama

Studio North Beach Games si přichystalo několik novinek k oznámení, které se tentokrát týkají i České republiky. V Praze totiž otevřelo nové kanceláře, kde vývojáři pracují na druhém dilu survivalu Stranded Deep. Zároveň se nových technickým ředitelem stal Sam Edwards, který je autorem původní hry z roku 2015.

Nevycházím z domu, hraji nové Kingdom Come 12 hodin denně, říká Daniel Vávra
i Zdroj: Warhorse Studios

Nevycházím z domu, hraji nové Kingdom Come 12 hodin denně, říká Daniel Vávra

Pokračování populární české středověké hry Kingdom Come: Deliverance je podle dřívějšího vyjádření vývojářů již připravené.…

„Znovu jsme spojili síly s Edwardsem, abychom vytvořili dlouho očekávaní pokračování navazující na vysoce prodávanou survival hru, již se za posledních deset let prodaly miliony kopií,“ uvedli zástupci společnosti v tiskové zprávě.

Edwards taky sdělil své dojmy ze spolupráce. „Jsem nadšený, že můžeme zahájit vývoj Stranded Deep 2,“ uvedl. 

Stranded Deep je velmi úspěšná a oblíbená survival hra, která podle Insider Gaming pravděpodobně pomohla zpopularizovat tento žánr. Hráči se zde stanou trosečníkem, který přežil ztroskotání letadla uprostřed souostroví. Aby přežili musí se věnovat řemeslným pracím, lovu a průzkumu. V drsných podmínkách pak čelí nebezpečné zvěři.

 Jedním z nejunikátnějších prvků Stranded Deep bylo, že složení ostrovů bylo při každém spuštění nové hry jiné. Dnes již tento prvek uživatelé považují v žánru za běžný, ale před dekádou vypadaly virtuální světy zcela jinak.

North Beach Games dále v tiskové zprávě pověděli, že s expanzí do Česka se chystají rozšířit své vydavatelské aktivity. V současnosti tímto způsobuje například se studiem Free Range Games a Middle-earth Enterprises na vydání The Lord of the Rings: Return to Moria.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama