FromSoftware ustoupil hráčům a snížil obtížnost Elden Ringu
i Zdroj: FromSoftware
Gaming Elden Ring Shadow of the Erdtree Článek FromSoftware ustoupil hráčům a snížil obtížnost Elden Ringu

FromSoftware ustoupil hráčům a snížil obtížnost Elden Ringu

Josef Ventrča

Josef Ventrča

28. 6. 2024 09:30

Vývojáři soulslike titulu Elden Ring vyslyšeli stížnosti herní komunity, která tvrdila, že rozšíření Shadow of the Erdtree je příliš složité. Nyní vydali patch, který vybalancoval obtížnost.

Reklama

Právě vydaná aktualizace pro Elden Ring: Shadow of the Erdtree přinesla změny v obtížnosti a úpravy grafického nastavení na počítačích. Učinili tak v reakci na předchozí stížnosti hráčů, že rozšíření je příliš složité. Kvůli tomu hra čelila i review bombingu negativních recenzí na Steamu.

Hráči kritizují nový Elden Ring: Shadows of the Erdtree, důvodů je několik
i Zdroj: FromSoftware

Hráči kritizují nový Elden Ring: Shadows of the Erdtree, důvodů je několik

Někteří uživatelé nejsou spokojení s právě vydaným rozšířením do hry Elden Ring. Shadow of the Erdtree je údajně příliš…

23. 6. 2024 07:00

Avy tvůrci ze studia FromSoftware vyvážili obtížnost, upravili škálování křivky útoku a negace poškození u herního prvku Scadutree Blessing. To znamená, že tato požehnání mají zvýšený účinek během počátečních úrovní, jelikož změny jsou platné u první poloviny Scadutree. V pozdějších fázích lze počítat s pozvolnějším nárůstem.

Ačkoliv svým způsobem se tímto skutečně ulehčuje obtížnost hry, tak stále platí, že nejdřív hráči musí posbírat takzvané Scadutree Fragments a Revered Spirit Ashes ukryté v tajemných částech mapy, kde hrozí další nebezpečí.

Hráči si od vydání rozšíření Shadow of the Erdtree stěžovali zejména na bossy, z nichž většina rozdává mnohem větší rány a naopak a snáší mnohem víc úderů než kterýkoli nepřítel ze základní hry. Dokonce i po nasbírání hromady fragmentů Scadutree a vylepšení Revered Spirit Ash. Statistiky jsou však jen částí problému, někteří hráči si také stěžovali na pohyby bossů, které jsou údajně přeladěné, nebo směšné. Mnoho uživatelů se zaseklo již na prvních dvou bossech.

O dramatické obtížnosti však mohla pochybovat streamerka Perrikaryal, která zvládla porazit jednoho z bossů pouze pomocí své mysli. Elden Ring totiž hraje přes speciální náhlavní zařízení, které snímá mozkovou aktivitu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama