První dobré zprávy o češtině do Elden Ring: Shadow of the Erdtree
i Zdroj: From Software
Češtiny do her Elden Ring Shadow of the Erdtree Článek První dobré zprávy o češtině do Elden Ring: Shadow of the Erdtree

První dobré zprávy o češtině do Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Jarmil Černý

Jarmil Černý

24. 6. 2024 11:30
Platformy Windows PC

Komunitní překladatelé z portálu FarFlame přináší první dobré zprávy ohledně fanouškovské češtiny do nového datadisku Elden Ring: Shadow of the Erdtree.

Reklama

Ve světě češtiny pro Elden Ring nejsou překladatelé z FarFlame žádnými nováčky. Jsou to právě oni, kdo připravil české titulky a překlad všech předmětů pro základní hru, nyní se pustili do práce na češtině do nového DLC Elden Ring: Shadow of the Erdtree.

Hráči kritizují nový Elden Ring: Shadows of the Erdtree, důvodů je několik
i Zdroj: FromSoftware

Hráči kritizují nový Elden Ring: Shadows of the Erdtree, důvodů je několik

Někteří uživatelé nejsou spokojení s právě vydaným rozšířením do hry Elden Ring. Shadow of the Erdtree je údajně příliš…

23. 6. 2024 07:00

Už během příprav přinesli také první dobré zprávy. Všechny texty už mají vývojáři ze hry vytažené a dohromady jich je podstatně méně než v základní hře. Další pozitivní novinkou je, že čeština do základní hry Elden Ring stále funguje i nadále s tím, že obsah z Shadow of the Erdtree zůstane v angličtině, než se český překlad nového DLC dokončí. „Technik upravil češtinu po posledním updatu a nyní je funkční,“ potvrzují autoři funkčnost současné češtiny pro obsah v základní hře.

Snad jenom popisků předmětů je tradičně slušný počet, ale ne až tolik jako v základním ER. Tam tvořily cca 900 normostran, což bylo zhruba 70 procent všech textů.

Podle informací od překladatelů to vypadá, že na češtině do Elden Ring: Shadow of the Erdtree bude pracovat jeden překladatel, který je zároveň fanouškem hry. Odhadovaný termín dokončení portál nezveřejnil.

Očekává se, že stejně jako v případě základní hry, bude čeština dostupná pouze na PC, respektive Steam verzi hry. Češtiny pro Playstation a Xbox se pravděpodobně nedočkáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama