Rozšíření pro Diablo IV se ukázalo v brutálním traileru
i Zdroj: Activision
Gaming Diablo IV Článek Rozšíření pro Diablo IV se ukázalo v brutálním traileru

Rozšíření pro Diablo IV se ukázalo v brutálním traileru

Václav Brixí

Václav Brixí

10. 6. 2024 17:15

Na své si při prezentaci Xbox Games Showcase přišli fanoušci série Diablo. V brutálním traileru řádí Mephisto. DLC přinese nový příběh, lokace i novou hratelnou roli.

Reklama

Konečně jsme se dočkali nového traileru na první ze dvou plánovaných expanzí pro hru Diablo IV. Opět se jedná o bezchybné detailně zpracované dílo, které nahání až husí kůži. Od cinematic traileru z dílny Blizzardu by snad nikdo ani nečekal nic jiného. Hlavní postavou je zde dívka Neyrelle, která je v držení kamene duší. Ten samozřejmě obsahuje mocnou entitu, která se snaží svoji věznitelku zlomit. Veteránští hráči dozajista poznali o koho se v tomto případě jedná. A není to nikdo jiný, než Pán nenávisti, Mephisto, který se objevil už v druhém díle v roce 2000. Ačkoliv trailer možná není pro citlivé povahy, jeho režisér tvrdí, že brutalita určitě není prvoplánová:

„Brutalita tam je, ale pokud nevěříte ve vztah mezi Neyrelle a její matkou, ostatní věci jsou podřadné. Skutečnou bolestí je trýzeň z toho, že na vteřinu věříte, že je vaše matka naživu, že vám to někdo vyrve a že víte, že člověk, který s vámi sdílí tělo je on - Mefisto - a může si snadno hrát s vaší hlavou." říká režisér traileru Doug Gregory

Příběh expanze by měl hráče zavést do džunglí Nahantu, kde se pravděpodobně setkají i s hlavní protagonistkou traileru. S džunglí bude spojená i nová hratelná role, která nese název Spiritborn a je popisována jako “vrcholový predátor džungle”. Více detailů bohužel neznáme. Již 18. července by se však mělo uskutečnit živé vysílání, během kterého budou veškeré novinky detailněji rozebrány.

Navrátit by se měla i možnost zvolit si společníka na cesty, která se vyskytovala v přechozích dílech v sérii. Jednat se bude pravděpodobně o najímání žoldáků, kteří vám vypomůžou s těžkými bitvami. Poněkud tajuplnou novinkou je i přidání kooperativního eventu ve finálové části hry, ve kterém bude nutné sestavit tým bojovníků a překonat sérii nástrah. To zní podezřele podobně jako koncept raidů v klasických MMO titulech. Pokud by tomu tak opravdu bylo, jednalo by se o historicky první raid v sérii Diablo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama