Gears of War se vrací ke kořenům. E-Day odhalí události před trilogií
i Zdroj: Xbox
Gaming GoW:E-Day Článek Gears of War se vrací ke kořenům. E-Day odhalí události před trilogií

Gears of War se vrací ke kořenům. E-Day odhalí události před trilogií

Josef Ventrča

Josef Ventrča

10. 6. 2024 09:55

Gears of War: E-Day ukáže den invaze Locustu na planetě Sera. Během Xbox Games Showcase došlo na potvrzení vývoje akční hry od studia The Coalition. Tvůrci taky vysvětlili, proč se rozhodli vrátit na počátek příběhu s hrdiny Marcusem Fenixem a Domem Santiagem.

Reklama

Dlouho se o tom šuškalo. Fanoušci byli každým rokem v napětí, zda se skutečně dočkají pokračování. Letos nadešel ten čas. Gears of War: E-Day bylo oficiálně potvrzeno. Hráči zažijí takzvaný Emergence Day, kdy mimozemská rasa Locustů napadla planetu Sera. Na rozdíl od tradičního útoku z nebes se tentokrát nebezpečná stvoření vynořila z hlubin země.

Krev a oheň. Středověký Doom bude mít i draky
i Zdroj: Bethesda

Krev a oheň. Středověký Doom bude mít i draky

Doom: The Dark Ages bylo potvrzené během přenosu Xbox Games Showcase. Brutální střílečka obsahuje několik jedinečných…

10. 6. 2024 09:30

Tvůrci pro Xbox Wire sdělili, proč se rozhodli vrátit k E-Day. „Uvědomili jsme si, že výrazy jako bratrství, brutalita, patos a úcta, které používáme pro popis série, často vyslovují i naši fanoušci. E-Day je právě okamžikem, kdy se to všechno spojí dohromady. Veškeré dění se odvíjí od tohohle dne,“ vysvětlil kreativní ředitel Matt Searcy ze studia The Coalition. Proto hráči budou sledovat začátky boje mladíků Marcuse Fenixe a Doma Santiaga, kteří čelí invazi krvelačného nepřítele. Události v novém dílu střílečky z pohledu třetí osoby se odehrávají čtrnáct let před trilogií, takže bude možné i sledovat, jak se formovalo přátelství mezi dvěma ikonickými postavami série.

Vývojáři se údajně chtějí vrátit ke kořenům nejen příběhem, ale i hratelností. Podle Xbox Wire se pokouší zachovat autentický soubojový systém známý z trilogie, ale chtějí jej vylepšit díky možnostem, které nabízí moderní technologie. „Bude to vypadat jako nový Gears, ale využíváme nové postupy a technologie, díky kterým bude hratelnost lepší než kdykoliv předtím,“ věří Searcy.

Výzvou pro tvůrce bylo vytvořit Locusty, aby nelidská rasa přinesla i něco nového. „Upravili jsme je tak, aby byli děsiví, fyzicky zastrašující a naprosto brutální,“ pověděl pro Xbox Wire výtvarný ředitel Aryan Hanbeck. Dodal, že změny jsou u všech druhů nepřátel.

Podívejte se na akční gameplay ze hry Perfect Dark
i Zdroj: The Initiative

Podívejte se na akční gameplay ze hry Perfect Dark

V rámci prezentace Xbox Games Showcase byl odhalen i gameplay trailer na reboot série Perfect Dark. Vypadá to na kombinaci…

9. 6. 2024 20:36

Jelikož se jedná o návrat na úplný začátek série, bude možné narazit na mnoho původních prvků. Proto například i zbraně budou vypadat jinak, než je fanoušci znají. Už v ukázce během Xbox Games Showcase si mohli všimnout samopalu MK 1 Lancer s odnímatelným bajonetem. Ikonický Chainsaw Lancer čeká taky změna. „Tento typ zbraně během E-Day neexistoval… ale nebyl by to Gears, kdybyste nemohli rozřezat Locusta,“ podpořila případné spekulace ředitelka značky Nicole Fawcetteová.

Pro fanoušky může být lákavé, že vývojáři opět získali licence na původní znělky z předchozích dílů, takže je znovu uslyší i v E-day. Titul běží na Unreal Engine 5, takže je možné očekávat špičkové grafické zpracování. Zatím není jisté, kdy Gears of War: E-Day vyjde.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama