Krev a oheň. Středověký Doom bude mít i draky
i Zdroj: Bethesda
Gaming Doom: TDA Článek Krev a oheň. Středověký Doom bude mít i draky

Krev a oheň. Středověký Doom bude mít i draky

Josef Ventrča

Josef Ventrča

10. 6. 2024 09:30

Doom: The Dark Ages bylo potvrzené během přenosu Xbox Games Showcase. Brutální střílečka obsahuje několik jedinečných novinek. Vyjde na PC, Xbox Series a PlayStationu 5.

Reklama

Předchozí spekulace jsou potvrzené. Doom: The Dark Ages vyjde příští rok na PC, Xbox Series a PlayStationu 5. Od prvního dne bude i součástí Game Passu. Střílečka je skutečně inspirovaná středověkem a kromě klasické frenetické akce pro jednoho hráče nabídne i lítání na dracích nebo bojování v obřích exoskeletech.

V Doom: The Dark Ages hráči budou čelit pekelným legiím v temném fantasy prostředí. Podle vyjádření vývojářů z id Software mají být svědky původu Slayera a jeho vzestupu. Dějově se má jednat o prequel dílů Doom z roku 2016 a Doom Eternal.

Bojiště se odehrávají ve fantasy středověku. Uživatelé v arénách narazí na známé nepřátele z předchozích dílů, ale i zcela nové protivníky. Výběr zbraní zůstává také věrně známý, takže i v tomto případě je možné sáhnout po oblíbené brokovnici. Ovšem lze v něm najít i neokoukané možnosti pro rozsekávání démonických stvůr. Během hraní bude důležité vhodně kombinovat boj zblízka i zdálky. „Odpalujte, mlaťte, rozbíjejte a prolamujte nepřátelské řady pomocí nadliské síly, smrtícího arzenálu a neskutečné houževnatosti,“ lákají tvůrci.

Gears of War se vrací ke kořenům. E-Day odhalí události před trilogií
i Zdroj: Xbox

Gears of War se vrací ke kořenům. E-Day odhalí události před trilogií

Gears of War: E-Day ukáže den invaze Locustu na planetě Sera. Během Xbox Games Showcase došlo na potvrzení vývoje akční hry…

10. 6. 2024 09:55

Jelikož hráči budou čelit i těžkotonážním protivníkům, budou mít k dispozici Atlana, hrozivého mecha velikosti mrakodrapu, který je schopný kovovými pěstmi porazit i pekelné behemoty. Ve fantasy středověku rovněž nesmí chybět draci, a proto Slayer bude moci létat na hřbetu svého mecha draka s tryskovými motory, který kromě ohromné palební síly také umí chrlit oheň.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama