"Začal jsem si víc vážit karrigana," říká Twistzz po zkušenosti s cadiaNem
i Zdroj: Photo credits | Youtube: Team Liquid CS
Esport CS 2 Článek "Začal jsem si víc vážit karrigana," říká Twistzz po zkušenosti s cadiaNem

"Začal jsem si víc vážit karrigana," říká Twistzz po zkušenosti s cadiaNem

Michael Douša

Michael Douša

Kanadská hvězda týmu Liquid si po změnách v týmu nebere servítky. V rozhovoru si rýpnul do svého bývalého kapitána, dánského veterána Caspera "cadiaN" Mollera.

Reklama

Když se nedaří, tak se nedaří. Team Liquid se koncem loňského roku rozhodli udělat ve své sestavě velkou změnu, a to zcela překopat dosavadní tým, přivedli mimo jiné svou bývalou hvězdu Russela “Twistzz” Van Dulkena a také Caspera “cadiaN” Mollera, bývalého kapitána Heroic.

Nedostáli ale velkým snům, ba naopak - ač často ukazovali potenciál, systém nastavený cadiaNem jednoduše nefungoval. Komentátoři to připisují cadiaNově dosavadnímu fungování - v Heroic byl zvyklý vést mnohem mladší hráče, kteří ho poslouchali na slovo, zatímco větší hvězdy - mezi které Twistzz nebo Keith “NAF” Markovic jednoznačně patří - mají často vlastní názor na strategii.

cadiaN, sjuush; Heroic - IEM Cologne 2023
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
cadiaN, sjuush; Heroic - IEM Cologne 2023

Twistzz ale v rozhovoru pro Pley.gg zmiňuje, že týmu také chyběla pracovní morálka. “Nefungovalo to na serveru, ani mimo hru. Neměli jsme týmovou chemii ani synergii, a bez toho se ta hra prostě nedá hrát,” říká kanadský střelec, který před přechodem do Liquid reprezentoval tým FaZe Clan, s nimiž vyhrál svou jedinou Major trofej a svůj druhý Intel Grand Slam.

Právě s kapitánem z FaZe, Finnem “karrigan” Andersenem, ale cadiaNa srovnal, a to ne úplně v dobrém světle. CadiaNův systém prý byl “úplně jiný, než co jsem zažil ve FaZe. V určitém smyslu jsem si začal mnohem víc vážit karrigana, a to je asi tak vše, co k tomu řeknu,” prohlásil tajemně Twistzz. Když se ho však redaktor doptal na nějaké pozitivum, pochválil cadiaNova rozhodnutí na rozjezd hry. “Ne vždycky jsme samozřejmě mohli mít perfektní nákup, ale vždycky se snažil, ať má aspoň někdo AK v rukou, ať protivníkům poškodíme ekonomiku,” uvedl i s konkrétním příkladem.

Jak si Twistzz a noví Liquid povedou, to však zůstává otázkou. Podle všeho se právě on stane novým kapitánem, ačkoliv s touto rolí nemá žádnou zkušenost, takže je dost dobře možné, že se setká s intenzivním nárazem do zdi. Přejme mu však jen to nejlepší, protože to bude potřebovat již brzy ve skupině D na BLAST Premier Fall Groups!

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama