Veteráni z FaZe byli na každém IEM Cologne, tentokrát jim hrozí eliminace
i Zdroj: Photo Credits: Enos-Ku, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Veteráni z FaZe byli na každém IEM Cologne, tentokrát jim hrozí eliminace

Veteráni z FaZe byli na každém IEM Cologne, tentokrát jim hrozí eliminace

Michael Douša

Michael Douša

Dnešek nebyl tak dobrým dnem pro FaZe Clan. Jak se dalo čekat, ze zápasu FURIA proti Vitality postoupili ti lepší. A právě na ně byli veteráni z FaZe krátcí.

Reklama

Pouze dva hráči se zúčastnili KAŽDÉHO turnaje v Kolíně nad Rýnem od roku 2014 a oba dva v současnosti reprezentují FaZe Clan. Nejsou jimi nikdo jiný než Finn “karrigan” Andersen a Havard “rain” Nygaard. Oba dva si už jednou sáhli na trofej šampionů z IEM Cologne v roce 2022, tentokrát ale nemají jistý ani postup do play-off.

Napínavý zápas proti majoritně francouzskému mixu Vitality začal pro FaZe Clan pozitivně. Ujali se jasného vedení 9-3 a mohli mít rychle hotovo, po vyhraných druhých pistolích ale přišla série klopýtnutí, kterou nakonec ale ustáli a se skore 13-8 šli do druhé mapy. 

Výběr Vitality, Dust 2, se Francouzům vyplatil, ovšem nebylo to úplně zdarma. FaZe je potrápili a ač se jim povedlo dotáhnout mapu do přesčasu, nakonec Vitality vzali svoji mapu do svých rukou a přihráli si vítězství. 

ZywOo, Vitality | IEM Cologne 2023
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
ZywOo, Vitality | IEM Cologne 2023

Dokud byli na decideru FaZe v ofenzivě, jednalo se o dosti vyrovnanou podívanou, což dokazuje i skore po první polovině 6-6, ale jakmile přešli na CT stranu, sesypali se jako dům z karet. Vyhrané pistole i nadcházející téměř plný nákup jim nestačily k tomu, aby dotáhli mapu do úspěšného konce a Vitality je bez větších obtíží přestříleli.

Cesta veteránů k trofeji se tak komplikuje, protože je nyní čeká eliminační pavouk, kde každá další prohra znamená eliminaci:

Pokud tedy porazí Falcons, což se dá očekávát, pořád nebudou mít jasné místo v play-off. Tam je totiž pouze šest volných míst a na skupinu B tak připadají pouze tři. První dvě už mají jistí Vitality i mladí talenti z MOUZ, a to třetí přijde vítězi spodního finále. Pokud se FaZe povede dostat přes výborně placené Falcons, pořád na ně budou čekat nejspíše noví Liquid, proti kterým už FaZe jednou prohráli. Co myslíte, zvládnou cestu do legendární Lanxess Areny?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama