Sestava play-off na IEM Cologne je jistá, mezi elitami se ukáží i vyzyvatelé
Esport CS 2 Článek Sestava play-off na IEM Cologne je jistá, mezi elitami se ukáží i vyzyvatelé

Sestava play-off na IEM Cologne je jistá, mezi elitami se ukáží i vyzyvatelé

Michael Douša

Michael Douša

Když se pouze 6 týmů z celkem 24 může probojovat do play-off turnaje, vždycky to znamená neuvěřitelné zklamání pro zbylých 18. A IEM Cologne tak není žádnou výjimkou.

Reklama

Ne nadarmo se IEM Cologne označuje za jeden z nejprestižnějších turnajů každého roku, a to i přesto, že mnoho let už nenese podporu Valve jakožto Major turnaj. Katedrála Counter-Striku totiž z každého týmu vytáhne jen to nejlepší, i když to prostě někdy nestačí. 

Tentokrát se v německém Kolíně nad Rýnem potkáme v nadupané legendární Lanxess areně s šesti špičkovými týmy - Natus Vincere, Vitality, G2, MOUZ, FaZe a jedno velké překvapení jménem SAW - portugalská sestava, která udělala dobrý dojem na Majoru i BLAST Spring Showdownu, a na IEM Cologne totálně rozdrtili G2 a porazili i najeté TheMongolz, což je posunulo do play-off.

IEM Cologne 2023 trofej
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
IEM Cologne 2023 trofej

Na druhé straně chybí opravdu velká jména - Spirit s Danilem “donk” Kryškovcem totálně propadli a zdá se, že je čekají velké vtniřní změny, a také Liquid, kteří oslnili s novou sestavou, ale nepodařilo se jim převrátit vedení 12-2 proti FaZe ve vítězství, na což v postupové hře zatraceně doplatili.

Veteráni z FaZe byli na každém IEM Cologne, tentokrát jim hrozí eliminace
i Zdroj: Photo Credits: Enos-Ku, ESL FACEIT Group

Veteráni z FaZe byli na každém IEM Cologne, tentokrát jim hrozí eliminace

Dnešek nebyl tak dobrým dnem pro FaZe Clan. Jak se dalo čekat, ze zápasu FURIA proti Vitality postoupili ti lepší. A právě…

Dva čtvrtfinálové zápasy nás čekají už v pátek 16. srpna, kdy se utkají FaZe proti SAW a MOUZ proti G2, takže nás čeká opravdu napínavý souboj. V sobotu pak na vítěze ze čtvrtfinále čekají jejich semifináloví oponenti - Vitality a NaVi stojí na prvních příčkách ve svých skupinách, takže dostali jízdenku rovnou do semifinále. Kdo zvedne unikátní trofej z IEM Cologne? To se dozvíme v neděli.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama