Rusové bojují s vízy, IEM Cologne se obejde bez BetBoom i hvězdy Heroic
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport CS 2 Článek Rusové bojují s vízy, IEM Cologne se obejde bez BetBoom i hvězdy Heroic

Rusové bojují s vízy, IEM Cologne se obejde bez BetBoom i hvězdy Heroic

Michael Douša

Michael Douša

Zatímco některé organizace zvládly pro své hráče ruské národnosti zajistit víza nebo alternativní řešení, Heroic opět nasadí záskok, BetBoom nepojedou vůbec.

Reklama

Reakce na ruskou válku na Ukrajině mají dopad v mnoha sférách běžného života, a to platí i pro esport a jeho turnaje. Sankce mířené na ruské organizace i občany znamenají, že si ruští sportovci i esportovci musí poradit s problémy týkajícími se víz. Na to tentokrát doplácí hned dvě velká jména.

Heroic totiž musí už na druhém turnaji v řadě nasadit zaskakujícího hráče místo dagestánského rodáka Abdula “degster” Gasanova. Tentokrát to bude ukrajinský ostrostřelec Volodymyr “Woro2k” Veletniuk, kterého uvidíme v barvách Heroic, což by mohlo přinést lepší výsledky, než když zaskakoval kouč Eetu “sAw” Saha. 

TeSeS | Heroic, IEM Cologne 2023
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
TeSeS | Heroic, IEM Cologne 2023

Druhým zasaženým týmem jsou celoruští BetBoom, kteří blíže nespecifikovaně nebyli schopní získat víza, pravděpodobně tedy vízum nedostalo více hráčů, nebo dokonce celá výprava. To dělá týmu Vladislava “nafany” Gorškova docela nepěknou čáru přes rozpočet, jelikož od červnového YaLLa Compassu neodehráli jediný oficiální zápas a již brzy se uzavře Valve ranking určující složení týmů na prosincovém Majoru. Za ně tak na IEM Cologne nastoupí francouzští 3DMAX.

Vízové problémy jsou tak trochu tradicí, jen zřídkakdy však zasahují tolik hráčů najednou. Špičkové týmy již pro své ruské kolegy nejspíše zajistili lepší podmínky, aby jim nehrozil stejný osud. Podle spekulací například Ilja “m0NESY” Osipov už disponuje srbským pasem, díky čemuž má pohyb po světě o něco jednodušší, obdobně i ruští hráči hrající pro Cloud9. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama