PlayStation odhalil limitovanou retro edici konzolí k výročí 30 let
i Zdroj: Sony
Gaming Článek PlayStation odhalil limitovanou retro edici konzolí k výročí 30 let

PlayStation odhalil limitovanou retro edici konzolí k výročí 30 let

Václav Brixí

Václav Brixí

Platformy PlayStation PlayStation 5

Sony oznámilo limitovanou edici konzolí PlayStation 5 Pro a PlayStation 5 Digital s ikonickým retro designem. Jedná se o kolekci k výročí 30 let od vydání první konzole.

Reklama

První konzole od PlayStationu byla vydána již 3. prosince roku 1994. Což znamená, že nás na konci letošního roku čeká výročí neuvěřitelných 30 let s herním hardwarem od společnosti Sony. Ta si je tohoto významného milníku plně vědoma připravila si pro hráče speciální edici nových konzolí. PlayStation 5 Pro a digitální edice klasického PlayStationu 5 proto vyjde v limitované kolekci, která bude opatřena ikonickým šedým retro designem, který je inspirovaný barvami PlayStationu 1.

Obě kolekce by měly mít omezené množství. A bude jich pouze 12 300 kusů na celém světě. Obsah verze s digitální edicí by měla tvořit konzole zbarvená jako původní PlayStation spolu s odpovídajícím ovladačem DualSense, kryt konzole pro diskovou jednotku, která je za běžných okolností prodávána separátně, vertikální stojánek, speciální plakát, samolepka a sponka, originální retro kryt na kabelový konektor ve stylu PlayStation 1 a čtyři kabelové pásky PlayStation Shapes. Verze pro PS5 Pro bude navíc obsahovat vylepšený ovladač DualSense Edge a k němu i speciální nabíjecí stanici.

Své nadšení z představení této kolekce neskrýval ani CEO obchodní skupiny C společnosti Sony,  Hideaki Nishino, který pro PlayStation Blog napsal následující:

“Od uvedení první konzole PlayStation na trh jsme měli pět fantastických generací konzolí. Jsme hrdí na inovace a zážitky, které jsme komunitě PlayStationu v průběhu let přinesli, protože jsme drželi krok s nejnovějšími technologickými výdobytky.[…] Věříme, že začátek naší cesty je důležitou součástí historie společnosti Sony Interactive Entertainment, a proto tento milník okamžik tím, že do nejnovějších produktů PS5 vnášíme motiv původního designu PlayStationu a připomínáme tak posledních 30 let.”

V zemích, kde je dostupná služba PlayStation Direct budou moci hráči speciálně zbarvené konzole předobjednávat již 26. září. V oblastech bez podpory PlayStation Direct budou hráči odkázáni na jednotlivé prodejní řetězce. Samotné vydání kolekce je pak stanoveno na 21. prosince 2024.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama