Sony představuje novou konzoli. PlayStation 5 Pro přinese nejen lepší výkon
i Zdroj: Sony
Gaming Článek Sony představuje novou konzoli. PlayStation 5 Pro přinese nejen lepší výkon

Sony představuje novou konzoli. PlayStation 5 Pro přinese nejen lepší výkon

Matouš Sychra

Matouš Sychra

Po řadě spekulací jsme se konečně dočkali. Sony představilo svoji novou konzoli PlayStation 5 Pro. Má přinést lepší výkon a větší úložiště, vše ovšem bez mechaniky.

Reklama

Dočkali jsme se. Spekulace se šířily internetem, oznámení nového PlayStationu bylo na spadnutí a my konečně máme oficiální informace. Sony pořádala prezentaci na téma nový PlayStation, ten nese název PlayStation 5 Pro. Během prezentace nás všechny Mark Cerny informoval o tom, co můžeme od nové konzole očekávat. 

Hlavním cílem nového hardwaru je poskytnout hráčům nejvyšší možnou snímkovou frekvenci spolu s nejostřejším a nejdetailnějším obrazem. Svou roli v tom hrají především tři faktory, lepší GPU, lepší ray tracing a upscaler poháněný AI. GPU bude disponovat větším množstvím výpočetních jednotek a rychlejší pamětí. Pokročilejší ray tracing pak přinese dynamičtější odrazy světla. Když do mixu přidáme ještě upscaler poháněný AI, který zajistí upscale obrazu a zachování jeho ostrosti spolu s vysokou mírou detailů, máme tu doslova dělo. Jediné, co by někomu mohlo vadit je absence mechaniky. 

Nová konzole se také dočká funkce PS5 Pro Game Boost, která umožní hrám pro PS4 a PS5 vylepšit a stabilizovat výkon. Starší hry tedy budou vypadat o dost lépe, jak jsme konce konců mohli vidět i během samotné prezentace. Konzole dorazí na trh 7. listopadu 2024, předobjednávky odstartují už tento měsíc a to konkrétně 26. září. Cena nové konzole je stanovena na 700 dolarů což je 800 eur nebo v našich korunách poté 20 tisíc. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama