Oznámení PS5 Pro zapříčinilo nárůst prodejů externích diskových mechanik pro PS5
i Zdroj: Sony
Gaming Článek Oznámení PS5 Pro zapříčinilo nárůst prodejů externích diskových mechanik pro PS5

Oznámení PS5 Pro zapříčinilo nárůst prodejů externích diskových mechanik pro PS5

Matouš Sychra

Matouš Sychra

Nedávné oznámení PS5 Pro rezonovalo komunitou. Nejen kvůli vysoké ceně, ale také kvůli absenci diskové mechaniky. Externí diskové mechaniky jsou právě teď kupovány miliony hráčů a dochází zásoby.

Reklama

Sony představilo svou novou konzoli PlayStation 5 Pro. S tímto oznámením se pojí mnoho pozitivních, ale i negativních reakcí. Co hráčům vadí nejvíce je kromě vysoké ceny také absence diskové mechaniky. V tomto případě se nejedná o výběr ze dvou modelů, s mechanikou a bez, ale PS5 Pro se bude vyrábět pouze bez ní. 

To zapříčinilo velký nárůst prodejů externích diskových mechanik pro PS5. Toto externí zařízení samozřejmě bude kompatibilní s novou konzolí a hráčům to docvaklo relativně rychle. Samostatná mechanika stojí něco okolo 3000 korun, což znamená, že se potencionální cena PS5 Pro zvedá. Když k tomu připočteme ještě stojánek, který v průměru stojí něco lehce přes 500 korun dostáváme se na číslo, které se ne všem zdá za mezi generační konzoli adekvátní.

Nicméně i přes negativní reakce některých hráčů, analytici předpokládají masivní prodeje PS5 Pro. Minimálně říkají, že čísla dosáhnou stejných hodnot jako tomu bylo při prodejích PS4 Pro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama