Klidněte očekávání, Summer Game Fest se zaměří na již oznámené hry
i Zdroj: Summer Game Fest
Gaming Článek Klidněte očekávání, Summer Game Fest se zaměří na již oznámené hry

Klidněte očekávání, Summer Game Fest se zaměří na již oznámené hry

Václav Brixí

Václav Brixí

5. 6. 2024 10:20

Moderátor Summer Game Festu, Geoff Keighley, se v nedávném Q&A na Twitchi vyjádřil k obsahu nadcházejícího Summer Game Festu. Soustředit se bude na již oznámené tituly.

Reklama

Veletrh E3 je již oficiálně prohlášen za mrtvý a jeho duchovní nástupce Summer Game Fest nás čeká již za necelý týden. Internet se jenom hemží fanouškovskými tipy, kterých nových her se asi dočkáme. V nejnovějším Q&A na platformě Twitch se k obsahu Summer Game Festu vyjadřuje sám jeho moderátor a producent, Geoff Keighley. Fanoušci by prý měli klidnit svá očekávání, jelikož se tento ročník zaměří především na již oznámené hry.

Myslím, že toto léto bude obecně trochu klidnější, pokud jde o bláznivá nová oznámení, šokující překvapení a podobné věci.

Jednou z věcí, na kterou se celý tým zaměřil, je snaha zakomponovat více nečekaných věcí od menších vývojářských týmů a nezávislých studií. Nebude to však na úkor velkých blockbusterových titulů. Údajně by rozpoložení mezi AAA tituly a indie scénou mělo být víceméně vyvážené. V minulosti se prý tyto akce zřídkakdy soustředily na již oznámené tituly, a to by chtěl Keighley tímto ročníkem změnit. Neznamená to však, že bychom sledovaly již dříve vydané trailery a gameplaye. Valná většina obsahu budou světové premiéry, které se však budou týkat převážně her vycházejících ještě tento rok nebo v první polovině roku 2025. Několika odhalení doposud neoznámených titulů se ale přeci jen dočkáme.

Na řadě je GTA 7. Šéf Take-Two překvapil fanoušky
i Zdroj: Rockstar Games

Na řadě je GTA 7. Šéf Take-Two překvapil fanoušky

O budoucnosti série Grand Theft Auto promluvil Strauss Zelnick ze společnosti Take-Two Interactive. Během rozhovorů mluvil o…

4. 6. 2024 11:30

V další části Q&A se Keighley rovněž rozhovořil o tom, co by fanoušci určitě neměli očekávat. Rovnou prý můžou zapomenout na nový trailer GTA 6 nebo Kingdom Hearts 4. Na úkor spekulacím se prý nedočkáme ani žádných nových informací o The Wolf Among Us 2. Stejně tak je tomu i v případě série Metal Gear nebo titulu Judas od Kena Levina. 

Těšit se naopak mohou fanoušci titulu Monster Hunter Wilds, který by si pro sebe měl ukousnout část prezentace. Na své přijdou si přijdou i hráči Palworldu. hlavním tahounem pro české hráče bude dozajista Kingdom Come: Deliverance 2. Dále jsou potvrzeny tituly Dragon Ball Sparkling a Batman Arkham VR.

Co se týče konkrétních čísel, byl Keighley logicky poměrně zdráhavý. “Vždycky je to těžké, když se dostaneme k číslům, protože pak lidé začnou hádat, kolik je oznámení a kolik her.” odvětil na dotaz. Hlavním cílem je prý ukázat co nejširší spektrum videoher napříč celým průmyslem. Určitě se nebude jednat o 15 minutové ukázky jednoho titulu. Důležité je ukázat rozmanitost ne se nutně soustředit na AAA tituly.

Program Summer Game Festu 2024

  • SUMMER GAME FEST FEATURE EVENT (7. června ve 23:00)
  • DAY OF THE DEVS (8. června v 1:00)
  • DEVOLVER DIRECT (8. června v 2:00)
  • FUTURE OF PLAY (8. června v 17:00)
  • WHOLESOME DIRECT (8. června v 18:00)
  • LATIN AMERICA GAMES SHOWCASE (8. června 19:00)
  • WOMEN-LED GAMES (8 června v 20:30)
  • FUTURE GAMES SHOW (8. června 21:00)
  • XBOX GAMES SHOWCASE (9. června v 19:00)
  • PC GAMING SHOW (9. června ve 22:00)
  • UBISOFT FORWARD (10. června ve 21:00)
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama