Na řadě je GTA 7. Šéf Take-Two překvapil fanoušky
i Zdroj: Rockstar Games
Gaming GTA 6 Článek Na řadě je GTA 7. Šéf Take-Two překvapil fanoušky

Na řadě je GTA 7. Šéf Take-Two překvapil fanoušky

Josef Ventrča

Josef Ventrča

4. 6. 2024 11:30

O budoucnosti série Grand Theft Auto promluvil Strauss Zelnick ze společnosti Take-Two Interactive. Během rozhovorů mluvil o GTA 6 na počítačích. Diváky překvapil i zmínkou o GTA 7. Přitom dosud ještě není známé přesné datum vydání šestky.

Reklama

Fanoušci značky Grand Theft Auto se v nedávném rozhovoru s generálním ředitelem společnosti Take-Two Interactive Straussem Zelnickem dozvěděli, co je čeká. Ačkoliv hlavním tématem bylo pochopitelně GTA 6, šéf společnosti vlastnící vydavatelské studio Rockstar Games zmínil i překvapivou budoucnost.

GTA 6 - vše, co víme: datum vydání, čeština, cena, multiplayer
i Zdroj: Rockstar Games

GTA 6 - vše, co víme: datum vydání, čeština, cena, multiplayer

GTA 6 je jednou z nejočekávanějších her. O jejím datumu vydání, ceně či odhalení traileru se již objevilo spoustu spekulací,…

5. 12. 2023 01:20

Na 52. výroční konferenci TD Cowen o technologiích, médiích a telekomunikacích se Zelnicka zeptali, co čeká akční franšízu v dalších letech. „GTA 7?“ zažertoval a zároveň překvapil Zelnick. Sice by se na základě odpovědi dalo spekulovat, zda Takte-Two, případně Rockstar skutečně počítají s pokračováním série. Ale pravděpodobnost, že by v tuto chvíli pracovali na dalším titulu, je malá. Pokud se jednou hráči skutečně dočkají sedmého dílu, bude to nejspíš za hodně dlouhou dobu.

Šestka na PC

Největší pozornost vzbudilo chystané GTA 6, na který celý herní svět netrpělivě čeká. Podle serveru RockstarIntel hojné komentáře společnosti Take-Two naznačily, že novinka, která by měla vyjít na konzolích PlayStation a Xbox Series na podzim 2025, bude silně integrovat online funkce. Tím chtějí podpořit dlouhodobý zájem hráčů o titul i zvýšit pravděpodobnost pro zvýšení příjmů za in-game nákupy.

Lidé se šéfa Take-Two dotázali i na možnost vydání GTA 6 na PC. Ten sice přímo nepotvrdil ani nepopřel, že se tak stane. Místo toho naznačil, že k oznámení by mohlo dojít v budoucnu. 

„Rockstar ke všem platformám přistupuje tak, jak jsme to již viděli dříve, a ve správný čas učiní další oznámení,“ řekl podle Insider Gaming Zelnick. Dodal, že správnou strategií pro firmu je být tam, kde je i spotřebitel.

„Tato společnost se vždy průběžně snažila oslovit spotřebitele kdekoli a na jakékoli platformě, která dává smysl,“ doplnil Zelnick. 

Podle dřívějších modelů by tedy dávalo smysl, že Rockstar bude řešit počítačovou verzi GTA až po uvedení na konzolích. Zpravidla tomu bývalo nanejvýš dva roky, ale například na první Red Dead Redemption se čeká čtrnáct let.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama