Ozval se tajemný bot. Tvrdí, že má novinky o GTA 6
i Zdroj: Rockstar Games
Gaming GTA 6 Článek Ozval se tajemný bot. Tvrdí, že má novinky o GTA 6

Ozval se tajemný bot. Tvrdí, že má novinky o GTA 6

Jarmil Černý

Jarmil Černý

27. 5. 2024 19:35

Gta vi when je automatizovaný bot na síti X, který hledá zmínky o GTA 6 na oficiálním webu Rockstar Games. Nyní ohlásil možný nový nález.

Reklama

„Prohledávám pro vás rockstargames.com, když spíte,“ stojí na úvodní fotce profilu automatizovaného bota „gta vi when.“ Ten byl vytvořen, aby splnil jediný úkol - našel zmínky o GTA VI na webu vývojářů z Rockstar Games.

GTA 6 - vše, co víme: datum vydání, čeština, cena, multiplayer
i Zdroj: Rockstar Games

GTA 6 - vše, co víme: datum vydání, čeština, cena, multiplayer

GTA 6 je jednou z nejočekávanějších her. O jejím datumu vydání, ceně či odhalení traileru se již objevilo spoustu spekulací,…

5. 12. 2023 01:20

Co přesně a v jakých částech webu bot hledá není veřejně známé. V krátkém popisu profilu stojí pouze: „Bot, který skenuje rockstargames.com a rsg api každých pár minut, aby našel informace o gta vi. Pokud něco najdu, stáhnu si kopii a pošlu tweet.“

To se mu podařilo poprvé 8. května, když našel první informace v kódu jako datum vydání či místo, kde se odehraje děj nového dílu. Ty už ovšem byly známé z traileru a tak jsme se vlastně nic nového nedozvěděli.

Odpoledne 27. května se ale opět ozval s pozitivním nálezem. Nic konkrétního zatím nesdělil, pouze napsal, že našel jednu z klíčových frází, které má na webu Rockstar Games hledat. Počkat si máme na finální potvrzení, protože klidně může jít pouze o další falešný poplach. Bot se ale poté na několik hodin odmlčel a zatím svoje tvrzení nepotvrdil, ani nevyvrátil. 

Falešný poplach je ale nejpravděpodobnější scénář. Pokud by vývojáři chtěli přednahrát na web zatím neveřejné informace či screenshoty z GTA 6, s největší pravděpodobností by jim nedávali pravý název, aby nebyly podobnými automatizovanými systémy dohledatelné. Nespolehlivost bota potvrzuje také fakt, že se mu nepodařilo odhalit ani vydání traileru na GTA 6 a to sice proto, že Rockstar prostě nenahrál na web žádné elementy obsahující klíčová slova, která bot hlídá.

O vývoji situace vás budeme dále informovat v tomto článku.

AKTUALIZACE 30. května: Tvůrce bota nakonec potvrdil, že jde pouze o falešný poplach. Během jeho nepřítomnosti došlo k přerušení elektrické energie, pravděpodobně k serverům, které bota pohánějí. Toto chování tvůrce údajně už nyní opravil a při dalším výpadku už nebude bot falešně ohlašovat novinky o GTA 6, jako tomu bylo v tomto případě.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama