G2 sehnali pátého, udrží se guatemalská hvězda v evropském týmu?
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/Press-Gallery-Intel-Extreme-Masters-Cologne-2023-/i-gj74qxp/A
CS 2 Článek G2 sehnali pátého, udrží se guatemalská hvězda v evropském týmu?

G2 sehnali pátého, udrží se guatemalská hvězda v evropském týmu?

Pavla Doušová

Pavla Doušová

28. 6. 2024 21:45
Platformy Windows PC

Po necelých dvou týdnech od odstoupení Nemanji "nexa" Isakoviće si G2 našli náhradu. Tou je Maria "malbsMd" Samayoi, který byl hlavním cílem vedení organizace.

Reklama

Drama okolo nových změn v sestavě G2 nemělo tak dlouhého trvání, jak se dalo čekat. Již po 11 dnech po oznámení odsunutí srbského střelce Nemanji “nexa” Isakoviće mimo hlavní sestavu byl oznámen nový člen sestavy. Pátou osobností se stal guatemalský hráč Maria “malbsMd” Samayoa.

Ten se dosud ukazoval v americké organizaci M80, odkud na něj také G2 narazili. Setkali se konkrétně na ESL Pro League Season 19, kdy za M80 zazářil a společnými silami vyhráli bo3 proti G2 se skórem 2-1 na mapy. Po rozhodnutí o odchodu nexy se evropská organizace o Guatemalce velmi výrazně zajímala, jeho přesun ale nebyl jasný.

I poté, co G2 malbsMdho ve své sestavě mají, nejsou všechny problémy vyřešeny. Hlavní nesnází je najít pro něj správnou roli, protože jeho agresivní styl je úplným opakem podporující a víceméně pasivní role, kterou v mužstvu zastával nexa. S nexou zastává malbsMd stejnou pozici pouze na jedné mapě, na ostatních se v závislosti na straně, za kterou hrají, překrývá většinově s bratranci Nikolou “NiKo” Kovačem a Nemanjou “huNter-” Kovačem.

Sám malbsMd na platformě X.com vyjádřil radost z toho, že mu byla dána možnost stát se součástí G2. Dále zmínil, že je připraven se zlepšovat a být lepším jak hráčem, tak člověkem.

Zatím je nejasné, zda G2 budou svou sestavu dále upravovat okolo guatemalského hráče, prozatím ale sestava pod taktovkou Wiktora “TaZ” Wojtase vypadá následovně:

  • Nikola “NiKo” Kovač
  • Nemanja “huNter-” Kovač
  • Ilya “m0NESY” Osipov
  • Rasmus “HooXi” Nielsen
  • Mario “malbsMd” Samayoa
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama