Forza Horizon 4 letos zmizí z obchodů. Nyní ale zažívá renesanci
i Zdroj: Playground Games
Gaming Forza Horizon 4 Článek Forza Horizon 4 letos zmizí z obchodů. Nyní ale zažívá renesanci

Forza Horizon 4 letos zmizí z obchodů. Nyní ale zažívá renesanci

Josef Ventrča

Josef Ventrča

28. 6. 2024 08:50

Microsoft potvrdil, že závodní hra Forza Horizon 4 od poloviny prosince nebude nabízená v digitálních obchodech. Důvodem jsou problémy s licencemi. Paradoxem však je, že od prohlášení titul dosáhl největšího počtu aktivních hráčů v historii.

Reklama

Za necelý den od oznámení studia Playground Games a Microsoftu, že Forza Horizon 4 nebude dostupná v digitálních obchodech, zvedl se enormní zájem o hru. Zároveň stoupl počet hráčů na platformě Steam natolik, že překonal historický rekord. Podle databáze SteamDB bylo ve stejnou dobu aktivních 48 437 uživatelů. Poslední milník vznikl v roce 2021, kdy závodilo 40 399 hráčů.

Nárůst počtu hráčů lze považovat za důkaz, že komunita má tento titul ráda, nebo jej minimálně zajímá. Podle serveru Insider Gaming se k hraní vrátili nejen dlouhodobí majitelé kopie, ale i nováčci, co si ji teprve pořídili.

Potíže s licencemi

Forza Horizon 4 zmizí z digitálních obchodů po celém světě kvůli problémům s licencemi. Vývojáři potvrdili, že se tak stane 15. prosince 2024. Tím tedy nebude možné hru již zakoupit na Xboxu ani PC. To ovšem neplatí pro fyzické kopie, které případně budou stále v kamenných prodejnách dostupné alespoň do vyprodání zásob.

Již od 25. června z digitálních obchodů zmizely rozšíření do hry. DLC je možné získat pouze v rámci zakoupení Ultimátní edice. Uživatelé, kteří hrálu Forzu Horizon 4 prostřednictvím služby Game Pass a zakoupili si DLC, obdrželi jako kompenzaci herní žeton.

Tvůrci dále ubezpečili stávající majitele digitálních i fyzických verzí, že hru bude možné kdykoliv nainstalovat a hrát. Neměl by ji tak postihnout stejný osud jako konkurenční titul The Crew od Ubisoftu, který z knihoven zmizel úplně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama