Doom ve středověku? Xbox v červnu ukáže novou střílečku
i Zdroj: Bethesda
Gaming Článek Doom ve středověku? Xbox v červnu ukáže novou střílečku

Doom ve středověku? Xbox v červnu ukáže novou střílečku

Josef Ventrča

Josef Ventrča

27. 5. 2024 10:30

Oblíbenou střílečku Doom čeká další rozšíření. Vývojáři plánují představit nový díl na Xbox Games Showcase, který proběhne začátkem června. Podle prvních informací by hra měla být v středověkém prostředí. Taky nejspíš vyjde i na PlayStationu.

Reklama

Pro mnohé hráče je značka Doom prvním seznámením s frenetickou akcí zahrnující zbraně, démony a krev. Série, která se drží již od devadesátých let minulého století, získala kultovní status a na světě není snad nikdo, kdo by ji alespoň jednou nezaslechl. Fanoušky pak jistě potěší, že se chystá další díl.

Xbox chce menší hry a ocenění, tvrdí po uzavření autorů Hi-Fi Rush
i Zdroj: Xbox

Xbox chce menší hry a ocenění, tvrdí po uzavření autorů Hi-Fi Rush

Den po uzavření studia Tango Gameworks, stojícího za loňskou oceňovanou hrou Hi-Fi Rush, prohlásil šéf Xbox Game Studios, že…

9. 5. 2024 18:35

Podle informací serveru Insider Gaming má dojít k odhalení Doom: The Dark Ages během Xbox Games Showcase, které se letos uskuteční 9. června. Již samotný název, který v překladu znamená temná doba, je první nápovědou poukazující na zasazení. Renomovaný novinář Tom Henderson pak přišel se zákulisními zprávami o tom, že nová střílečka by měla být inspirovaná středověkem.

Henderson doplnil, že dřív titul vystupoval pod kódovým označením Year Zero. V překladu rok jedna by tak mohlo naznačovat, že nový Doom bude prequelem ukazujícím Doomslayera v období středověku. Jedná se však pouze o spekulace médií.

Následně se objevily další spekulace, které tvrdí, že nový Doom nebude exkluzivitou Xboxu Series, ale vyjde také na PlayStationu 5. Uvedl to na Twitteru NateTheHate. Rovněž to vypadá, že titul nebude dostupný na starších generacích konzolí.

Tohle jsou zatím jediné detaily, které zahraniční novináři získali. Zvěsti o chystaném novém díle Dooma se objevily již začátkem letošního roku, a to v návaznosti na společností Bethesda zaregistrovanou známku IDKFA, což je v sérii dobře známý cheatovací kód. V dubnu pak Tom Warren z The Verge poprvé naznačil, že by Doom mohl být součástí akce Xboxu.

Insider Gaming připomněl, že Doom zaznamenal pro Xbox obrovský úspěch. V roce 2020 jeden ze zaměstnanců studia id Software – stojícím za vývojem značky – uvedl, že hra vydělala přes 450 milionů dolarů. Není tedy pochyb, že společnosti chtějí sérii udržet při životě.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama