FaZe se maratonsky prodrali do semifinále, MOUZ mají jisté play-off
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek FaZe se maratonsky prodrali do semifinále, MOUZ mají jisté play-off

FaZe se maratonsky prodrali do semifinále, MOUZ mají jisté play-off

Michael Douša

Michael Douša

9. 11. 2023 16:00

FaZe proti NIP ukázali opravdovou výdrž a podle všeho utrhli i rekord - nejdelší mapu hranou na LAN v CS2. Oba týmy musely protrpět hned čtyřnásobný přesčas, který nakonec padl na stranu FaZe. O tom, že to byly nervy, ovšem referovali i sami hráči.

Reklama

Hráči FaZe se po neuvěřitelně napínavém zápasu zmohli jen na velmi stručná vyjádření. Zatímco Robin “ropz” Kool si vystačil jen na „Bruh“, Havard “rain” Nygaard a Russel “Twistzz” Van Dulken kontrovali s „Bug". Po více než 50 kolech napínavého Counter-Striku na CS Asia Championships se není divit, že nepsali víc. Zvlášť, když se ještě museli rovnou připravovat na postupový zápas proti světovým dvojkám MOUZ.

Zatímco se FaZe plácali na serveru s NIP, MOUZ si velmi rychle poradili s Wings Up, novou organizací Dominika “blogg1s” Janity. Zápas o postup do semifinále tak měl jasné účastníky - světovou jedničku na straně jedné, světovou dvojku na strané druhé. Poměrně nečekaně se první mapy ujali MOUZ, kterým tak zbývalo už jen 13 vyhraných kol a mohli se mít dobře v semifinále. To si FaZe ale nenechali líbit.

O mnoho bolestivých duelů později se tak právě FaZe stali těmi, kteří si mohou užívat jednosměrnou jízdenku do semifinále. Mohou za to poděkovat především Robinu “ropz” Koolovi, který si jako jeden z mála týmu odnáší pozitivní rating, a to ještě k tomu opravdu hvězdný - 1,46. 

Zatímco FaZe si tak mohou na chvíli odpočinout, MOUZ se již pozítří v našich 5 hodin ráno utkají s čínskými zástupci Lynn Vision, kteří postoupili ze třetího místa skupiny A. Pokud by dle očekávání zvítězili, budou se muset v semifinále postavit dánským Astralis, se kterými zjevně není radno si zahrávat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama