Brzy ráno vykopne CS Asia Championships, nač se můžeme těšit?
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek Brzy ráno vykopne CS Asia Championships, nač se můžeme těšit?

Brzy ráno vykopne CS Asia Championships, nač se můžeme těšit?

Michael Douša

Michael Douša

7. 11. 2023 21:45

Když se hrál Major v Brazílii, bylo poměrně těžké spolehlivě sledovat dění v Riu, vzhledem k tomu, že Prahu a Jižní Ameriku dělí nemálo časových zón. Situace se nyní opakuje, tentokrát však na opačnou stranu - CAC se hraje v čínské Šanghaji.

Reklama

První zápasy tak začnou již v 5 hodin ráno, což nepřinese útěchu snad nikomu. Možná kromě fanoušků pracujících na noční směně, kteří si budou moci zpříjemnit poslední hodiny v práci sledováním tisíce kilometrů vzdáleného Counter-Striku. Začne se Best of 1 zápasem ENCE vs. TYLOO, na což posléze naváže výzva Astralis proti Lynn Vision.

V o něco lidštější hodiny poté vítězové prvních zápasů odehrají v 8:00 Best of 3 zápas o přímý postup do semifinále, zatímco poražení z úvodních klání se porvou o třetí postupové místo. Ve skupině B, která začne ve čtvrtek opět v 5 ráno, se utkají MOUZ proti čínským Wings Up, nové organizaci Dominika “blogg1s” Janity, který ovšem na tomto turnaji ještě zůstane na střídačce. V 6:30 poté začne jediný otevírák bez čínské účasti, a to FaZe proti NIP.

karrigan /FaZe/ - IEM Sydney. Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
karrigan /FaZe/ - IEM Sydney. Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group

Možná není překvapivé, že čínských týmů - které obecně nejsou ve světovém žebříčku úplně vysoko - je přesně o jeden víc, než je týmů eliminovaných ve skupinové fázi. Domácí fanoušci tak mají zajištěno, že v play-off uvidí minimálně jedny své zástupce, ačkoliv je možné, že se v play-off příliš dlouho neohřejí.

FaZe kralují světovému žebříčku, hned za nimi stojí MOUZ
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/PRESS-GALLERY-ESL-Pro-League-Season-18-/i-5SBp2Dv/A

FaZe kralují světovému žebříčku, hned za nimi stojí MOUZ

FaZe vstupují do nové éry Counter-Striku hned se dvěma solidními trofejemi - jednou z prestižního LAN turnaje, jednou z…

7. 11. 2023 12:10

I přes relativně malou účast je tento turnaj nadán poměrně tučným prize poolem, který činí 500 tisíc dolarů na celý turnaj. Vítězům pak připadne rovná půlka, tedy 250 tisíc dolarů (v přepočtu 5,75 milionu korun), není se tak čemu divit, že ze západních zástupců zde najdeme opravdu velká jména, včetně současných jedniček a dvojek FaZe a MOUZ.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama