Čeština do Star Wars: Outlaws je zdarma ke stažení
i Zdroj: Ubisoft
Češtiny do her Článek Čeština do Star Wars: Outlaws je zdarma ke stažení

Čeština do Star Wars: Outlaws je zdarma ke stažení

Jarmil Černý

Jarmil Černý

Platformy Windows PC

Čeština do Star Wars: Outlaws je sotva pár dní po vydání hry k dispozici ke stažení zdarma. Postarala se o ni streamerka Squiee za pomoci umělé inteligence.

Reklama

Lokalizace her za pomoci AI jsou stále více populární a to především z důvodu, že jsou titulky a překlady dostupné jen pár hodin či dní po vydání hry. Fanoušci tak nemusí zdlouhavě čekat na vydání manuálního překladu. V minulosti nebyly AI překlady velmi spolehlivé, jejich kvalita se ale rapidně zlepšuje, překladatelé jako Squiee se navíc snaží dělat rychlé manuální korektury, což českým titulkům zvedá kvalitu ještě o něco více.

Recenze Star Wars: Outlaws - pocta legendárnímu sci-fi
i Zdroj: David Jiránek / Grunex.com

Recenze Star Wars: Outlaws - pocta legendárnímu sci-fi

Ubisoft se po Avatarovi pustil do dalšího obřího sousta v podobě výletu do předaleké galaxie. Cestu napříč hrstkou planet ve…

České titulky by měly být funkční na všechny verze hry včetně patche z prvního dne, jak uvádí streamerka na svých webových stránkách.

„Jedná se o strojový překlad do češtiny se základními ručními korekcemi. Pomocí několika algoritmů kombinuji překlady z vícero různých jazyků, kde se některé jazyky (např. němčina) využívají především k detekci gramatiky a kde to šlo i k automatickému skloňování, vykání, atp. Netvrdím, že je překlad dokonalý, ale měl by být kvalitativně výše, nežli běžné AI češtiny, které na internetu uvidíte,“ vyjasňuje streamerka postup překladu na svých webových stránkách, kde je čeština rovněž k dispozici ke stažení zdarma.

Star Wars: Outlaws vyšly 27. srpna 2024 a přesto, že první úniky informací o hře hovořily jako o průšvihu, sbírá titul v recenzích relativně dobré hodnocení. Byť využívá tradiční Ubisoft šablonu hratelnosti a grafika rozhodně neuchvátí, jde víceméně o povedený titul. Hra je dostupná na PlayStation 5, Xbox Series X a Series S a PC.

Dostupnost češtiny na PS/Xbox

Jak už tomu bývá zvykem, český překlad pro Star Wars: Outlaws rozjedete pouze na PC. Pro konzole jako PS5 nebo Xbox Series X / S bohužel dostupná není.

 Star Wars: Outlaws čeština ke stažení

Češtinu vytvořenou za pomocí AI lze stáhnout na oficiální webové stránce streamerky Squiee, na které lze najít i další překlady her jako je například Assassins's Creed: Shadows či nedávno vydaný Avatar: Frontiers of Pandora.

Pokud byste si opravdu chtěli počkat na manuální překlad hry, svoji češtinu oznámila také fanouškovská překladatelská komunita kolem webu lokalizace.net. Jak překladatelé na svém webu sami uvádí, její vývoj však bude chvíli trvat: „V současné době čekáme na nějaké nástroje pro samotné texty, takže samotný překlad fakticky ještě nezačal. Ale jakmile vyřešíme tuhle maličkost, skočíme na to. Uvidíme kolik to má textu, tudíž nejsme schopni říct, jak je ve skutečnosti hra velká po textové stránce.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama