Valorant si zahrajete i na konzolích. Známe datum vydání
i Zdroj: Riot Games
Esport Valorant Článek Valorant si zahrajete i na konzolích. Známe datum vydání

Valorant si zahrajete i na konzolích. Známe datum vydání

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

8. 6. 2024 08:49

Riot Games míří s Valorantem na další platformu. Po letech spekulací a dohadů se dočkáme této úspěšné střílečky i na konzolích. Brzy vychází omezená beta.

Reklama

Na nejnovějším Summer Gamem Festu, který začal 7. června vystoupili na pódum také výkonný producent Valorantu Andy Ho s produkčním ředitelem Arnarem Gylfasonem. V hlavní show, kdy se představují nadcházející významné tituly, oficiálně prozradili, že je Valorant připraven i pro konzole. Dle jejich slov bylo prioritou zachovat stejné jádro hry jako u počítačové verze a přinést konzolistům stejný soutěžní zážitek v přesné, týmové, taktické střílečce. O tom, zda vývojáři uspěli se budeme moci již brzy sami přesvědčit.

Napříč platformami se rozhodli Riot Games propojit veškeré aktualizace a obsah inventářů. Hráči z různých platforem si spolu ani proti sobě však nezahrají, vývojáři jsou si vědomí, že by jejich herní schoonosti nebyly vyrovnané. Přesto jsou ale přesvědčení o tom, že hratelnost na ovladači působí přirozeně.

Beta verze pro PS5 a Xbox Series X/S bude spuštěna již příští týden 14. června. Dostupná bude pouze ve vybraných regionech - ve Spojených státech, Kanadě, Evropě a Japonsku. Později se ale počítá s celosvětovým rozšířením. Pokud si chcete uzavřenou betu vyzkoušet i vy, musíte splnit několik kroků.

  • Zaregistrovat se do bety, nebo získat doporučující odkaz od někoho, kdo obdržel pozvánku od Riot Games.
  • Žít v regionu, kde bude beta spuštěná.
  • Nemít žádné aktuální zákazy či suspendace na svém ůčtě.

Zahrajete si nejdříve pouze nekompetitivně a to na starých i nových mapách, postupně by měly být k dispozici stejé mapy jako na PC a kompetitivní režim také.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama