"V Apeks jsem nemohl hrát svoje role," říká slovenský veterán STYKO
i Zdroj: Photo Credits: Viola Schuldner, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek "V Apeks jsem nemohl hrát svoje role," říká slovenský veterán STYKO

"V Apeks jsem nemohl hrát svoje role," říká slovenský veterán STYKO

Michael Douša

Michael Douša

30. 5. 2024 17:40

Osmadvacetiletý Martin "STYKO" Styk má za sebou bohatou kariéru - ukázal se v HellRaisers, MOUZ, Apeks, ale třeba také Cloud9. Co ho nyní čeká v Monte?

Reklama

Ačkoliv STYKův debut na IEM Dallas neskončil pro Monte úspěchem, slovenský střelec neztrácí naděje, naopak v rozhovoru pro HLTV naznačuje mnoho pozitivních signálů. A to jak pro tým, tak pro něho osobně. 

„Některé role jsou pro mě nové, někde na CT straně hraju jako anchor, jinde víc rotuju. Na T straně zase občas lurkuju, a jindy jsem mezi ostatními. Pro mě to znamená, že můžu hrát ve spíš podpůrných rolích […], pro které jsem byl známý. V Apeks jsem to úplně nemohl ukázat, protože když jsem se pokusil, poškodilo to moje výsledky, protože na některých mapách to jednoduše prostě nejde,“ říká osmadvacetiletý STYKO.

Pozitivum vidí i ve svém týmu. „Naše palebná síla je podle mě lepší, než jsme měli v Apeks, navíc hrajeme mnohem víc turnajů a chci si zase zažít nové věci,“ říká talentovaný Slovák. I proto se podle jeho slov vykašlal na původně plánovanou pauzu a šel rovnou do Monte, místo aby vyčkával do konce sezony.

Vidí ale i nějaké hrozby - třeba nedostatečná komunikace o problémech. „Vidím tu podobnost s Apeks, občas se věci zametou pod koberec. Chci si o tom ale otevřeně promluvit, jsme dospělí, všichni chceme vyhrávat,“ plánuje vylepšit situaci. „Určitě si o tom chci ještě promluvit než odletíme. Možná věci budou za měsíc zase fungovat, ale dřív nebo později ty problémy zase přijdou a budou nás strašit,“ podělil se o svůj plán a obavy.

Jak v rozhovoru sám poznamenává, neúspěch v Dallasu pro ně může znamenat velkou ztrátu - jsou na hranici pro pozvánku na IEM Cologne a 0 bodů z Dallasu pro ně není dobrým znamením. Uvidíme tak, zdali se STYKO dočká Lanxess arény či nikoliv.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama