Slovenskému youtuberovi vtrhla do bytu policie. Hrozí mu pobyt za mřížemi
i Zdroj: Ilustrativní obrázek - Freepik.com (s licencí, fotobanka)
Zajímavosti Článek Slovenskému youtuberovi vtrhla do bytu policie. Hrozí mu pobyt za mřížemi

Slovenskému youtuberovi vtrhla do bytu policie. Hrozí mu pobyt za mřížemi

Josef Ventrča

Josef Ventrča

31. 10. 2023 14:45

Policie našla u slovenského youtubera více druhů drog. Jeden z nejlepších hráčů Fortnite může skončit ve vězení až na patnáct let.

Reklama

Policie provedla koncem října razii v bytě v Košicích, kde měla podezření na přechovávání drog. To se jí podle agentury TASR při akci také potvrdilo, když nalezla nemalé množství různých druhů zakázaných látek. Na základě toho obvinila 25letého Jána Šteca z obzvlášť závažného zločinu nedovolené výroby, držení a obchodování s omamnými látkami.

Marcus Revolta se pustil do Agraela: „Je to bulvární prostitutka“

Marcus Revolta se pustil do Agraela: „Je to bulvární prostitutka“

Marcus alias Marek Kaleta se pustil do největšího herního streamera.

14. 7. 2023 10:36

Košický deník Korzár zjistil, že podezřelým mužem byl instagramový a youtube influencer známý pod přezdívkou Halien, který měl na svých profilech desítky tisíc sledujících, a zároveň patřil mezi jedny z nejlepších hráčů Fortnite na československé scéně.

Ten od února 2023 neoprávněně obchodoval s omamnými a psychotropními látkami, mimo jiné také s kokainem a extází. Tyto drogy pak dělil na menší dávky a prodával dosud neznámým osobám. „Kriminálka u něj v bytě například nalezla plastovou krabičku s kokainem o hmotnosti 50 gramů, což by vystačilo na téměř 670 dávek,“ uvedla košická krajská policejní mluvčí Jana Mésarová.

Fortnite je hra žánru battle-royale dostupná zcela zdarma, určená hráčům od 12 let. Populární je především mezi komunitou mladších hráčů. Dle průzkumu portálu Newzoo se 53% hráčů Fortnite nachází ve věkové skupině 10 až 25 let. Právě tito diváci často sledují oblíbené internetové tvůrce jako jsou youtubeři nebo streameři.

Youtuberovi za dosavadní důkazy hrozí deset až patnáct let vězení. Pokud by se však podařilo získat ještě další informace o nelegální činnosti, může se jeho trest zvýšit. Vyšetřování případu tak nadále pokračuje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama