Každý den byl noční můrou, říká Taiga o své závislosti
i Zdroj: Cybersport
Esport Dota 2 Článek Každý den byl noční můrou, říká Taiga o své závislosti

Každý den byl noční můrou, říká Taiga o své závislosti

Martin Říha

Martin Říha

1. 11. 2023 18:30

Konečně jsem sebral odvahu podělit se s vámi o své největší ostudě a výčitkách. Doufám, že konečně budu mít sílu pohnout se v životě dále a nechat za sebou své traumatické zkušenosti, tak zní první slova v příspěvku na sociální síti X (dříve Twitter) od slavného Dota 2 hráče.

Reklama

Tommy „Taiga“ Le si v posledních několika letech zahrál za několik prestižních týmů jako je Alliance, Team Liquid nebo OG a ještě v srpnu tohoto roku se pokoušel probojovat společně s týmem Wildcard Gaming na The International, ovšem neúspěšně. Není divu, jelikož se dlouhodobě potýká s vážnými problémy. Poprvé pětadvacetiletý nor otevřeně promluvil o své závislosti na gamblingu a psychických problémech. Nyní říká, že je na půli cesty a svůj příběh chce sdílet s fanoušky v naději, že pomůže ostatním, kteří si procházejí podobnými problémy.

Práskl na sebe, že ztratil vášeň pro esport, trpěl úzkostmi, což nikdy nepředpokládal, že se stane zrovna jemu, protože dokázal ve své kariéře věci, o kterých vždy snil. „Každý den byl noční můrou, přemýšlením o tom, že jsem roky tvrdě pracoval, abych nakonec vše ztratil během několika měsíců. Jsem z toho stále znechucený a trvalo mi dlouho si sám sobě odpustit“. Později začal mít vážně finanční problémy, což vedlo k tomu, že se opět a více ponořil do světa hazardu. Utíkal jsem od problémů, lhal jsem svým nejbližším do tváře s úsměvem na rtech, sdělil Taiga.

xQc přišel za měsíc o více jak 40 milionů korun v hazardních hrách, závislost si prý může dovolit

Později se situace stala neudržitelnou a veškerou pravdu řekl své rodině a přátelům. Nakonec se rozhodl jít na terapii a začít se léčit ze své závislosti, i když je na tom nyní už lépe, tak sám ví, že ho čeká ještě dlouhá cesta. Na závěr sděluje všem, že závislost na hazardu je velmi nebezpečná a pokud se někdo potýká s podobnými problémy, tak by se měl svěřit někomu blízkému, případně napsat přímo jemu. Jeho budoucí plány jsou nyní jasné. Chce se opět začít věnovat tomu, co ho naplňovalo a to je hraní Doty a streamování na platformě Twitch.

ANKETA: Máte ve svém okolí někoho, kdo trpí závislostí na hazardních hrách?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama