Seriálová Duna se ukazuje v prvním traileru
i Zdroj: HBO
Zábava Článek Seriálová Duna se ukazuje v prvním traileru

Seriálová Duna se ukazuje v prvním traileru

Václav Brixí

Václav Brixí

17. 5. 2024 16:35

Vyšel první trailer na seriálový prequel Duna: Proroctví. Bude se věnovat vzniku sesterstva Bene Gesserit. Premiéra byla stanovena již na podzim tohoto roku.

Reklama

Po velkém úspěchu druhé Duny se fanoušci světa Franka Herberta dočkávají dalšího obsahu. Již tento podzim se mohou těšit na seriál Duna: Proroctví, který se bude odehrávat 10 tisíc let před narozením Paula Atreida. Příběh seriálu se zaměří na vznik sesterského řádu Bene Gesserit. Hlavními postavami budou dvě sestry z rodu Harkonnenů, které se budou muset postavit silám ohrožujícím budoucnost lidstva, a právě tehdy budou nuceny založit sektu, jejíž členkou se v budoucnu stane i Paulova matka. 

V hlavních rolích se představí Emily Watson (Červený drak), Olivia Williams (Muž ve Stínu), ale také Travis Fimmel, kterého diváci mohou znát jako představitele Ragnara Lothbroka ze seriálu Vikingové. Po několika změnách na pozici showrunnera se nakonec o tento post zasloužila americká producentka Alison Schapker, která je známá například pro svou práci na seriálu Ztraceni.

Celý seriál bude vycházet z knižní předlohy Sesterstvo Duny, kterou v roce 2012 vydala autorská dvojice Kevin J. Anderson a nejstarší syn Franka Herberta, Brian. Seriál bude mít 6 epizod a bude dostupný na platformě HBO MAX.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama