Saudové již údajně mají Magiska, jedna hvězda jim ale nejspíš uniká.
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek Saudové již údajně mají Magiska, jedna hvězda jim ale nejspíš uniká.

Saudové již údajně mají Magiska, jedna hvězda jim ale nejspíš uniká.

Michael Douša

Michael Douša

27. 10. 2023 18:45

Již před nedávnem jsme informovali o tom, že Saudská Arábie získává skrze své nemalé majetky z prodeje ropy vliv v zábavním průmyslu - začali v klasickém sportu a nyní se přesouvají na ten elektronický. Jejich Counter-Strikový megaprojekt Falcons už začíná mít konkrétní obrysy - ke kouči údajně zamíří i jeho dlouholetý svěřenec.

Reklama

x

Emil “Magisk” Reif je čtyřnásobným Major šampionem - tři ze svých Major titulů vyhrál s dánskou sestavou Astralis, svůj poslední pak s francouzsko-dánským mixem Vitality. Jaký je společný jmenovatel obou těchto úspěchů? Kromě jeho týmového kolegy Petera “dupreeh” Rasmussena, který teď dočasně hraje za Astralis, je to především kouč Danny “zonic” Sorensen. A vypadá to, že tohle spojení bude fungovat i do budoucna. 

Saudové totiž skrze svoji státem podporovanou sportovní organizaci Falcons mají za cíl dominovat esportu. Podle všeho cílí opravdu vysoko a snaží se postavit opravdový mezinárodní supertým. V tuhle chvíli už mají právě nejúspěšnějšího Counter-Strikového kouče, a podle všeho i svého prvního hvězdného hráče Magiska. Jak je utáhli? O tom v podcastu HLTV Confirmed hovoří hned několik insiderů. “Nabídli mu minimálně tolik, co Vitality, ale s celkem jednoduchými bonusy, které mu zvýší měšíční plat o 15, 20 tisíc dolarů měsíčně,” tvrdí Lucas “Bubzkji” Andersen, někdejší dánský hráč a současný analytik. 

Danny "zonic" Sorensen | Vitality - IEM Cologne 2023", "allowDownloadOriginal":false, "disableSource":false, "rel":"
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Danny "zonic" Sorensen | Vitality - IEM Cologne 2023", "allowDownloadOriginal":false, "disableSource":false, "rel":"

“Pokud vím, původně sám do Falcons ani nechtěl, ale Vitality na něm chtěli moc ušetřit. Nabídli mu hrozně málo, a asi nevěřili, že dostane lepší plat jinde. Takže když ho kontaktovali Falcons s nabídkou, Vitality se nabídli, že ji dorovnají, ale když zjistili, kolik to je, řekli, že tolik opravdu nemají,” potvrzuje francouzský insider Sebastien “KRL” Perez. Podobný příběh pak pravděpodobně čekal i Magiska.

To ale není všechno - k plné sestavě by jim takhle chyběli rovnou čtyři hráči. V hledáčku tak nemají nikoho menšího než třeba Marca “Snappi” Pfeiffera jako kapitána, a Nikolu “NiKo” Kovače. Poslední jmenovaný ale není úplně jistý. Některé zdroje blízké šéfredaktorovi HLTV, Milanu “Striker" Švejdovi, hovoří o tom, že NiKo po prvotních rozhovorech se Saudy uvízlo jednání na bodě mrazu. To ale může být pouhý dočasný problém, samozřejmě.

Uvidíme, jak se celá situace vyvrbí, protože Saudové opravdu nemají v plánu šetřit a dávají to velmi okatě najevo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama