Samurajská pařba dorazila na PC ve stylu. Ghost of Tsushima kraluje
i Zdroj: Sony
Gaming Ghost of Tsushima Článek Samurajská pařba dorazila na PC ve stylu. Ghost of Tsushima kraluje

Samurajská pařba dorazila na PC ve stylu. Ghost of Tsushima kraluje

Petr Kratochvíl

Petr Kratochvíl

20. 5. 2024 08:00

The Last of Us, God of War nebo Marvel’s Spider-Man Remastered. Populární PlayStation tituly za sebou mají úspěšné PC porty, ani jeden ale nedosahuje výšin japonské samurajské pecky Ghost of Tsushima. Příběh Jina Sakaie baví, na Steamu je druhou nejúspěšnější hrou Sony v historii.

Reklama

Jin Sakai stojí proti ohromné přesile. Jako jeden z mála samurajů přežil bitvu proti mongolským bojovníkům na pláži Komoda. Snaží se osvobodit Tsushimu i svého strýčka Lorda Shimuru.

To je hlavní dějová linie Ghost of Tsushima. Jedna z nejlepších her roku 2020 od vývojářů ze Sucker Punch Productions byla nejdříve na PlayStationu, 16. května se dočkala PC portu. A slaví obří úspěch.

V neděli počet souběžně hrajících gamerů překonal hranici 75 tisíc. Samo o sobě není číslo tak vysoké, v kontextu dalších PC portů top PlayStation her teprve dostává rozměry. Takové, které musely překvapit i samotné vývojáře.

Peak z 19. května totiž předčil ty největší, nejslavnější značky PlayStationu. Ghost of Tsushima je v tomhle vůbec druhou nejúspěšnější PS hrou na Steamu. God of War, Marvel’s Spider-Man Remastered ani Horizon Zero Dawn se nedostaly tak vysoko.

Ghost of Tsushima na PC
i Zdroj: PlayStation
Ghost of Tsushima na PC

Důvodů je hned několik. Podle recenzí samotných hráčů běží Ghost of Tsushima plynule a titul zvládnou i o něco méně výkonné stroje. Grafika je výborná. Ale hlavně - samotná hra je prostě vynikající.

Recenze s rezervou

85% pozitivních hlasů, 15% negativních. Recenze na Steamu nehovoří úplně ve prospěch Ghost of Tsushima. Od podobně kvalitní hry se čeká minimálně 90%. Důvodem mínusových bodů ale nemusí být nutně gameplay.

Hned ve 177 zemí světa mají hráči smůlu. Sony po nich chce k zapnutí kooperace PSN účet, služba není ve většině zemí k dispozici. A Ghost of Tsushima se tam tím pádem neprodává.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama