Pokémoni poučují o bezpečnosti v letadlech
i Zdroj: ANA Airways
Zajímavosti Článek Pokémoni poučují o bezpečnosti v letadlech

Pokémoni poučují o bezpečnosti v letadlech

Josef Ventrča

Josef Ventrča

Co dělat při evakuaci letadla nebo jak správně vložit zavazadla do přihrádek poradí Pokémoni. Letecká společnost ANA Airways využila roztomilé příšerky, aby v bezpečnostních videích pomohly pasažérům s různými situacemi v letounech.

Reklama

Japonská letecká společnost ANA Airways, známá také jako All Nippon Airways, představila nové bezpečnostní video v letadlech, ve kterém se objevuje série Pokémon. Půvabné video má především cestující seznámit se vším, co potřebují vědět pro svou bezpečnost a pohodu na palubě. Letecká společnost jej však také zveřejnila online, aby si ho mohli vychutnat fanoušci animovaných příšerek.

Chyť je všechny! Nová Pokemon aplikace nahrává prdy i chrápání

Chyť je všechny! Nová Pokemon aplikace nahrává prdy i chrápání

Uživatelé nové aplikace Pokemon Sleep jsou rozčarovaní.

Cestující před letem mohou video zhlédnout v anglickém či japonském jazyce. Na záběrech jsou různé druhy Pokémonů, které seznamují lidi s patřičnými úkony. Například Jigglypuff varuje cestující, aby v letadle nekouřili, Machamp představuje, jak správně zapnout a odepnout bezpečnostní pás, a Farfetch'd ukazuje, jak správně ukládat věci do přihrádek nad hlavami, aby se nikdo nezranil o padající zavazadla, když se znovu otevřou.

Pokémoni jsou dokonce i součástí evakuačních pokynů. Příšerky upozorňují, jak se správně shromáždit, a také poukazují, že není správné v kritických situacích natáčet potíže na mobilních zařízeních. Floragato následně ukazuje, jak správně sjet po nafouknuté evakuační skluzavce, aby nedošlo k jejímu poškození nebo zranění. Součástí videa jsou i Pikachu a Pichu, kteří během stejné ukázky používají záchrannou vestu v dětské velikosti.

Psyduck je jedním z posledních pokémonů, kteří se na skluzavce objevují, a jeho ikonické bolesti hlavy a problémový charakter slouží k demonstraci toho, že cestující mohou snadno přivolat pomoc, pokud mají problém nebo se potřebují na něco zeptat. 

Využití Pokémonů je chytrým tahem společnosti, jelikož nejen fanouškům pomůže udržet pozornost při sledování videa. Navíc Pokémoni a ANA Airways mají společnou historii. Aerolinka například nechala své letouny ozdobit na palubě i bocích kresbami Pokémonů. Různé pokémoní vzory byly i na ubrouscích a potazích. A dokonce v hangárech bylo možné spatřit i maskoty.

Server Game Rant dále informoval, že ANA Airways nejsou jedinou leteckou společností využívající slavná monstra. Podobně se objevila i na palubách letadel aerolinek Singapore Airlines, AirDo a China Airlines.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama