Nové Dragon Age mění název, brzy se dočkáme gameplaye
i Zdroj: BioWare
Gaming Dragon Age: Dreadwolf Článek Nové Dragon Age mění název, brzy se dočkáme gameplaye

Nové Dragon Age mění název, brzy se dočkáme gameplaye

Václav Brixí

Václav Brixí

7. 6. 2024 10:30

Studio BioWare potvrdilo, že jejich připravované pokračování slavné RPG série již neponese podtitul Dreadwolf. Nově se hra bude jmenovat Dragon Age: The Veilguard

Reklama

Hráči netrpělivě očekávají nové informace o připravovaném čtvrtém dílu legendární RPG série Dragon Age. Ten ještě donedávná byl znám pod jménem Dreadwolf. Tomu je však konec. Od nynějška se bude jmenovat Deagon Age: The Veilguard. Původní název prý zcela nevystihoval témata a motivy, kterými se hra bude zabývat. Postava elfího mága Solase, který nosí právě přízvisko Dread Wolf, by však i nadále měla plnit roli hlavního záporáka.

Aby toho nebylo málo, bylo potvrzeno i datum, kdy se dočkáme prvních gameplay záběrů ze hry. Prezentace proběhne 11. června ve 12:00 a mělo by se jednat o 15 minutové video, které představí základní mechaniky hry. Výkonný producent studia, Gary McKay, navíc nastiňuje na co se hráči mohou těšit. Stejně jako v předchozích dílech nebudou chybět epické otevřené lokace, skryté hrozby a politické konflikty. Hra rovněž představí nového protagonistu, kterého si hráči budou moci upravit dle své vůle. McKay věří, že díky příběhu, který vytvořili, se i tato hlavní postava zaryje do srdcí fanoušků a zařadí se po bok Hawka, Wardena nebo Inquisitora z předchozích titulů. Samozřejmostí jsou i nové doprovodné postavy, které se budou moci rozšířit vaši družinu. Každá z nich pak na sebe bude mít navázanou jedinečnou příběhovou linii, kterou budete moci prozkoumávat. A pozor bude velice záležet na tom, jaký vztah si s každým z nich budete udržovat.

Hry bychom se navíc mohli dočkat mnohem dříve, než by se dalo předpokládat. Renomovaný novinář Jeff Grubb již v březnu tohoto roku předpovídal, že se první záběry ze hry dostanou k hráčům na počátku léta. V tom se očividně nemýlil. Vyjadřoval se však i k datu vydání, které odhadoval na konec roku 2024. Pokud by tedy došla na Grubbova slova, bude nás čekat opravdu veselý podzim.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama