Netajte nám erotické scény, stěžují si herečky ve videoherním vývoji
i Zdroj: CD Projekt RED
Gaming Článek Netajte nám erotické scény, stěžují si herečky ve videoherním vývoji

Netajte nám erotické scény, stěžují si herečky ve videoherním vývoji

Václav Brixí

Václav Brixí

Herci ztvárňující videoherní postavy požadují od vývojářů větší transparentnost. Chtějí dopředu znát příběhovou osnovu a rozpis natáčení, důraz kladou na erotické scény.

Reklama

Herci jsou nutnou součástí vývoje již téměř jakékoliv videohry. Dodávají naším oblíbeným postavám charakter, tváři i hlas. I tato práce má však svoje úskalí a skýtá řadu nepříjemných situací. Na jeden takový problém nyní poukazuje skupina herců, kteří se již nějakou dobu pohybují v herním průmyslu. Hlavním tématem této veřejné stížnosti je fakt, že herci před samotným natáčením dostávají z důvodu vývojářských tajností žalostně málo informací a často tak vůbec nevědí, jaké scény na ně v průběhu spolupráce budou čekat. Což často vede k velmi nepříjemným situacím, ve kterých jsou herci nuceni podílet se n scénách, které jim jsou proti srsti.  Jako například předem neoznámené erotické pasáže.

K tomuto problému se vyjadřuje i castingová ředitelka Jessica Jefferies, která se podílela na řadě známých videoherních titulů. Dle jejích slov je běžnou praxí hercům neoznamovat příliš mnoho z důvodu strachu z úniku informací. Povětšinou prý hercům přijde zpráva ve které stojí pouze něco ve stylu: “Potřebujeme Tě na natáčení v tyhle dny!”. Sama následně sdílí jednu nepříjemnou zkušenost, kterou si v minulosti zažila. V rámci jednoho z projektů jí bylo až v den natáčení oznámeno, že bude hrát oběť znásilnění.

“Přišla jsem a bylo mi řečeno, že budu natáčet scénu znásilnění. Tento akt by bylo možné sledovat přes okno tak dlouho nebo tak krátce, jak by hráč chtěl, a pak by hráč mohl tuto postavu střelit do hlavy.” - líčí svoji zkušenost Jessica Jefferies

Ačkoliv  samotné natáčení nezahrnovalo žádnou nahotu, jednalo se prý o intimní moment, ve kterém je navíc obsaženo násilí. A to vyžaduje nějakou úroveň vcítění se do momentu, což může být psychicky velice náročné. Často je navíc v těchto situacích herečka jedinou ženou přítomnou na place, což míru stresu ještě zvyšuje.

Podobnou zkušenost sdílí i herečka, která si přála v rozhovoru pro portál BBC zůstat v anonymitě. Té rovněž bylo před natáčením řečeno minimum informací. V momentě kdy se dostavila do ateliéru jí bylo řečeno, že se bude jednat o sexuální scénu, kterou musí kompletně hlasově opatřit. Při tom ji prý na scéně pozoroval celý tým mužů. Za celou dobu v herním průmyslu se prý necítila takto otřesená.

K celé problematice se již nějakou dobu vyjadřuje Odborová asociace scénických umění, která má za cíl zajistit hercům lepší podmínky pro výkon jejich práce. Mezi hlavní body jejich programu patří snaha o zajištění předběžného scénáře pro herce, a to včetně rozpisu scén, především těch problematických, dále možnost požádat o natáčení na uzavřené scéně a v neposlední řadě zajištění koordinátorů intimity.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama