Nedorazil! G2 hráli první zápas bez m0NESYho, také tak dopadl!
i Zdroj: Photo Rights: Viola Schuldner, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Nedorazil! G2 hráli první zápas bez m0NESYho, také tak dopadl!

Nedorazil! G2 hráli první zápas bez m0NESYho, také tak dopadl!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

13. 6. 2024 09:14
Platformy Windows PC

G2 se v prvním zápase BLAST Premier Spring Final 2024 postavili Spirit bez mladé ruské hvězdy Ilyi "m0NESY" Osipova. Zaplatili za to prohrou.

Reklama

Na IEM Dallas G2 chyběl jeden z kapitánů Rasmus “HooXi” Nielsen a s americkým záskokem se jim dařilo tak, že si domů odvezli trofej. Tentokrát ale kvůli problémům s vízem postrádají mladou hvězdu Ilyu “m0NESY” Osipova. Záskok přišel z jejich vlastních řad, do sestavy si doplnili trenéra Wiktora “TaZ” Wojtase. U toho bylo v tomto utkání velmi dobře vidět, že na roli hráče zvyklý na této úrovni není.

Na druhé straně Spirit byli ve své klasické sestavě a v plné síle, jejich mladý ruský talent Danil “donk” Kryškovec připraven podat vrcholový výkon. Těm na IEM Dallas utekla trofej o pouhý kousek, skončili v semifinále po drtivé prohře proti Vitality. 

Zápas jako takový začal až nečekaně. První výběr byl na Spiritech, kteří vybrali Ancient. Mapě ale od začátku do konce dominoval oponující tým. G2 již v první části získali dvojnásobek bodů, co Spirit a pokračovali v tom i v druhé polovině. 

Vybírajícím přáno nebylo ani na mapě druhé, Dust2 z dílny G2 byl skoro přesným opakem Ancientu, jediným rozdílem bylo, že G2 získali v druém poločase o bod méně, než Spirit na předchozí mapě.

Rozhodující byl Anubis. Zde znovu dominovali Spirit, s osmi body v první polovině. V druhé půlce G2 bohužel nezískali ani jeden bod a vítězství Spirit bylo rychlé a nepochybné, co se Anubisu týče. 

G2 tak nezačali BLAST Premier Spring Final 2024 na správné notě, možná se toto ale změní v dalších jejich zápasech. Měl by se jim vrátit m0NESY, který údajně dostal vízum na poslední chvíli. Jejich další souboj bude proti Vitality ve čtvrtek v 18:00. Spirit na druhé straně čeká další ruský tým, Virtus.pro, se kterými se střetnou ve 20:30 taktéž ve čtvrtek.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama