NaVi vstoupili na BLAST pravou nohou, Astralis pohořeli!
i Zdroj: Photo Rights: Viola Schuldner, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek NaVi vstoupili na BLAST pravou nohou, Astralis pohořeli!

NaVi vstoupili na BLAST pravou nohou, Astralis pohořeli!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

12. 6. 2024 20:28
Platformy Windows PC

BLAST Premier Spring Final 2024 je v plném proudu. V jednom z prvních utkání se proti sobě postavili Astralis proti Natus Vincere. Evropská směsice odešla s úspěchem.

Reklama

Ve středu se začal souboj o $200 000 a místo na BLAST Premier World Final 2024. Mezi prvními se o to pokusili NaVi a Astralis v BO3 zápasu. 

Natus Vincere v poslední době neprošli žádnými zásadními změnami. Jejich poslední změnou byl (možná dočasný) odchod Oleksandra “s1mple" Kostylieva mimo hlavní sestavu sedm měsíců zpět, kdy hvězda Couner-Striku oznámila pauzu od kompetitivního hraní. Od té doby byla možnost ho na velmi krátkou dobu vidět ve Falcons, kde hrál necelý měsíc. 

Naopak Astralis prošli poslední úpravou již letos, konkrétně koncem února, kdy byl bývalý kapitán Benjamin “blameF” Bremer vyhozen z hlavní sestavy a další tři měsíce pouze hřál lavičku. V polovině května ale blameF podepsal smlouvu s fnatic, ve kterých zatím stále je. 

Utkání samotné začalo vcelku napínavě. Nuke byl výběrem Astralis a v první polovině se to jevilo jako velmi šťastný výběr, Astralis si nastolili krásný čtyřbodový náskok. Ten ale NaVi velmi spěšně zrušili v půlce druhé. Astralis se bohužel nepovedlo dostat se do přesčasu, který jim utekl o pouhý jeden bod.

Druhou mapou byl Dust2, který byl v nedávné době přidán zpátky do kompetitivního map poolu po přibližně roce a půl. Zde byla první část o mnoho vyrovnanější, v druhé ale znovu dominovali NaVi. Tentokrát více, mapa skončila 13-9.

Nejlepším hráčem zápasu byl Valeriy “b1t” Vakhovskiy za NaVi, kterému se podařilo vystřílet si krásných 43 zabití s průměrným poškozením 94,5 bodu za kolo.

Pro NaVi toto znamená setrvání v horním pavouku, kde je ve čtvrtek v 15:30 čekají FaZe. Naopak Astralis se propadli do pavouka spodního, taktéž ve čtvrtek se postaví proti SAW.  

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama