nastrazeny-cs-go-cheat-usvedcil-pres-3000-podvodniku
Zajímavosti CS:GO Článek Nastražený CS:GO cheat usvědčil přes 3000 podvodníků

Nastražený CS:GO cheat usvědčil přes 3000 podvodníků

Tomáš Muchna

Tomáš Muchna

4. 2. 2016 15:15

Nastražený cheat v Counter-Strike: Global Offensive usvědčil z podvodu přes 3000 cheaterů.

Reklama

Určitě to znáte. Po náročném dni v práci nebo ve škole zasednete k počítači a chystáte se uvolnit při hraní některé z vašich oblíbených her. Vaši radost ze hry však překazí cheater na serveru. Možná i tento zážitek dovedl uživatele s přezdívkou AndroidL ke skvělému nápadu — nastražil totiž snadno detekovatelný cheat.

Hráči Counter-Strike: Global Offensive si ve svém hraním mohou nedovoleně pomáhat různýmu podvnodnými programy či scripty, ať už jde o Bunnyhop skript, aimbot nebo wallhack. A toto všechno obsahoval nastrčený cheatovací software od AndroidL.

Zájem o jím vytvořený program byl opravdu vysoký, zajímalo se o něj totiž více jak 26 000 uživatelů a stažen byl více než 5500 krát. Usvědčit z jeho používání se systému VAC (Valve Anti-Cheat) povedlo ve více než 3 000 případech. A co je vtipné, zabanovaní hráči si po zablokování jejich účtu ještě u vývojáře stěžovali. Kompletní přehlídku "ubrečených" příspěvků můžete najít zde.

Nastražený CS:GO cheat usvědčil přes 3000 podvodníků

To, aby VAC používaný cheat snadno zdetekoval, bylo zapříčiněno editorem zdraví a munice, který byl v softwaru zahrnut. Úroveň zdraví a munice totiž spravuje server, takže pokud se něco znatelně upravilo na straně klienta v jeho lokálním počítači, VAC systém neměl problém rychle zareagovat.

K dispozici dal AndroidL během čtrnácti dnů celkem tři cheaty. První dva hacky měly nastavený časovač, který po uplynutí času zapnul funkce pro okamžitou detekci VAC. Obě tyto verze si stáhlo přibližně 1000 uživatelů. Třetí, a s počtem 3500 stažení zároveň nejúspěšnější hack, způsobil prozrazení podvodníka okamžitě při spuštění hry. Hráči tak přišli nejen o svůj hern í účet, ale také o svůj kompletní inventář z dané hry. A co z toho plyne za ponaučení? Cheatovat se nevyplácí.

Nastražený CS:GO cheat usvědčil přes 3000 podvodníků

Statistika zabanovaných účtů po vydání jednotlivých verzí cheatu

Na závěr si ještě dovolím ještě mé oblíbené herní motto:

Není hanba být zabit cheaterem, ale cheatovat a být zabit (v tomto případě usvědčen).
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama