MOUZ vedou v soutěži o Grand Slam. Bude milion dolarů jejich?
i Zdroj: Photo Credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek MOUZ vedou v soutěži o Grand Slam. Bude milion dolarů jejich?

MOUZ vedou v soutěži o Grand Slam. Bude milion dolarů jejich?

Michael Douša

Michael Douša

23. 5. 2024 16:40

Jen čtyři týmy zvládly v historii Counter-Striku vyhrát souboj o Intel Grand Slam. Pravidla jsou zdánlivě jednoduchá, ovšem vyžadují hodně píle, potu a v mnoha případech také slz.

Reklama

Jak to tedy funguje? Vyhrajte v rámci 10 turnajů aspoň tři ESL Pro Tour turnaje a aspoň jeden Championship turnaj (IEM Katowice, IEM Cologne nebo Major organizovaný ESL) a zlaté cihličky v hodnotě více než 20 milionů korun je vašich. 

Zatím se to povedlo jen čtyř týmům - nejprve to byli Astralis, kteří to zvládli za rok a půl, poté Liquid, kterým stačilo jen šest měsíců, pak NAVI opět po roce a půl a naposledy FaZe Clan, který v pocovidové éře doslova exceloval - zlaté cihly si vybrali na ESL Pro League v březnu 2023 po roce a jednom měsíci. 

Twistzz, broky, ropz, karrigan, rain, NEO - FaZe
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Twistzz, broky, ropz, karrigan, rain, NEO - FaZe

První CS2 Grand Slam ovšem zatím zůstává mimo dosah mnoha týmů. Pět týmů má alespoň jednu trofej, a to Vitality z Ria, G2 z Kolína, FaZe ze Sydney, ENCE z Dallasu a Spirit z posledních Katowic. Jediní, kteří už mají turnaje dvě, jsou MOUZ. Ti vyhráli dvě sezony ESL Pro League za sebou, takže jim stačí už jen jeden Championship turnaj a jeden ESL Pro Tour a mají vyřešeno. 

To ale může trvat ještě pěkně dlouho. Zbývá jim 6 šancí, mezi nimi nadcházející IEM Dallas a IEM Cologne, a poté třeba další ESL Pro League a IEM Rio. Na rozdíl od jiných jmenovaných týmů ale zatím ani jednou nevyhráli před velkým publikem, vždycky se jim zadařilo ve studiovém nastavení. Rozhodí je fanoušci tak moc, že přijdou i o tyhle šance? 

Současné světové jedničky vypadají rozhodně nezastavitelně, tak uvidíme, co ukáží v texaském Dallasu, kde již za pár dní zabojují o druhý titul v řadě.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama