Velký návrat do Severní Ameriky? BLAST chce CS2 Major v USA
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek Velký návrat do Severní Ameriky? BLAST chce CS2 Major v USA

Velký návrat do Severní Ameriky? BLAST chce CS2 Major v USA

Michael Douša

Michael Douša

21. 5. 2024 20:15

BLAST se po dvou letech opět dostal k příležitosti organizovat Major, a vypadá to, že už mají dokonce vybrané, kde by chtěli Major organizovat. Jednalo by se o velký návrat po dlouhé době.

Reklama

Severní Amerika nebyla vždycky úplnou prioritou pro organizátory turnajů. Zpočátku CS:GO éry byly prakticky všechny Majory v Evropě, roky 2016 až 2018 však znamenaly pro americké fanoušky žně. Nejdřív Columbus, poté Atlanta a třetí rok v řadě se zraky upínaly do USA, a to konkrétně do Bostonu. Tam se severoamerický tým také poprvé v historii CS:GO ujal Major vítězství. 

Od té doby ovšem ticho po pěšině. Je třeba poznamenat, že některé roky sebral profesionálnímu Counter-Striku covid a uzávěry s ním spojené, i přesto je 6 let hodně dlouhá doba. A ruku na srdce, Major v Riu byl třeba pro Kanaďany poměrně obdobně vzdálený, jako Majory v Evropě. 

Rok 2025 by však mohl znamenat návrat do US of A. BLAST podle reportů již hledá vhodné místo, kde Major zorganizovat, což nebude úplně lehké - nejenže na výběr bude z mnoha skvělých míst, ale také se budou muset přizpůsobit počasí. Vzhledem k tomu, že první Major roku 2025 se odehraje v červenci, ideálně se budou chtít vyhnout příliš bouřlivým a horkým místům, ať klimatické vlivy neudělají s fanoušky čekajícími dlouhé fronty neplechu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama