Legendární hráč Elden Ringu inspiroval autory nového Star Wars
i Zdroj: Let Me Solo Her / FromSoftware
Gaming Elden Ring Článek Legendární hráč Elden Ringu inspiroval autory nového Star Wars

Legendární hráč Elden Ringu inspiroval autory nového Star Wars

Václav Brixí

Václav Brixí

4. 7. 2024 10:45

Po závěru páté epizody seriálu Star Wars: Akolytka si řada fanoušků našla nového oblíbeného záporáka. Inspirací pro jeho vizuál byla legenda Elden Ringu, Let Me Solo Her.

Reklama

Aktuálně vycházející seriál Star Wars: Akolytka v páté epizodě konečně představil hlavního záporáka celého příběhu. Ten oslnil fanoušky svým svérázným vizuálem. Jeho specifická podoba však není dílem náhody, jako inspirace posloužili hráči Elden Ringu,  jejichž herní postavy mají často dosti ojedinělou image. Hlavním vzorem byl pak legendární Let Me Solo Her, který ostatním hráčům pomáhal s nejtěžším bossem základní hry, Malenií. To vše bez jakéhokoliv brnění, pouze se dvěma katanami. 

Legendární hráč Elden Ringu inspiroval autory nového Star Wars
i Zdroj: https://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BB1pgwQK.img?w=1400&h=700&m=4&q=79

Samotná showrunnerka Leslye Headland v nedávném rozhovoru tuto inspiraci potvrdila. Fascinovaly ji prý kostýmy určitých hráčů, kteří vyráželi vstříc náročným bossům úplně nazí. Při pohledu na ně si údajně v duchu říkala: “Tyhle lidi jsou sakra šílení!”. Přesně tuhle sebejistotu a určitou šílenost prý chtěla přenést i do postavy nově představeného Sitha. Ten je taktéž poměrně spoře oděný, bez jakéhokoliv brnění, pouze s helmou ozdobenou děsivým úšklebkem. Inspiraci prý nečerpala pouze z vizuálu, ale rovněž z přístupu těchto hráčů k soubojům.Údajně by se to dalo shrnout do následující věty: “Na co bych nosil brnění, když mě stejně nikdo netrefí?”

Cílem bylo poukázat i na to, že ne všichni Sithové byli stejní. Když se řekne slovo Sith, představíme si Palpatina v dlouhých černých róbách nebo naopak Darth Vadera a jeho solidní těžké brnění. Seriál chtěl tento stereotyp rozbít a ukázat i postavu nelítostného, agresivního a flexibilního bojovníka, který se nezastaví před ničím a brutálně si razí cestu ke svému cíli. Neradi bychom vám pokazili zážitek ze seriálu a tak již nebudeme více prozrazovat jeho obsah. Uděláte tedy nejlépe, když se na něj podíváte sami.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama