Kontroverze na BetBoom Dacha - až moc reklam i strach z podvádění
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport Counter Strike 2 Článek Kontroverze na BetBoom Dacha - až moc reklam i strach z podvádění

Kontroverze na BetBoom Dacha - až moc reklam i strach z podvádění

Michael Douša

Michael Douša

7. 12. 2023 20:40

Bez sponzorů se v současné době turnaj jen těžko obejde, i přesto ale mohou být reklamy už trošku přes čáru. Fanoušci si na tenhle problém stěžují u právě probíhajícího BetBoom Dacha.

Reklama

Esport zažívá i přes intenzivní saudské investice poměrně krušné časy, co se finanční stránky týče. Spousta týmů je na tom finančně špatně, takže týmy skupují identické investiční skupiny a sestavy tak mohou ze dne na den přijít o angažmá. I proto jsou sponzoři neuvěřitelně důležití, občas se ale prostě nepovede sponzoring nastavit přátelsky pro fanoušky.

Příkladem toho je BB Dacha, jenž se hraje v Dubaji. Komentátoři mají podle všeho povinnost zmiňovat hlavní sponzory alespoň třikrát za každou hranou polovinu, což má potenciál dost narušit napjatá kola. Stream je navíc prosetý reklamami Twitche, takže se už mnoho fanouškům stalo, že uprostřed klíčového kola museli celou minutu koukat na nepřeskočitelnou reklamu místo napínavého souboje. Není proto úplně divu, že anglofonní streamy přilákaly jen cca 20 tisíc sledujících. To ale není z kontroverzí všechno.

Strach z podvodů?

Vzhledem k tomu, že BetBoom je kromě názvu turnaje také název týmu, který na tomto turnaji hraje, oponenti nejsou úplně nejšťastnější. Mají strach z toho, že by organizátoři mohli svým jmenovcům nadržovat. To vedlo až k poměrně vyhroceným situacím, kdy si protihráči vynutili hod mincí o to, na které straně podia budou hrát. Bylo to kvůli tomu, že všechny ostatní dosavadní hry vyhrál tým, který hrál na pravé straně podia. Stejně tak si vynutili zablokování překrytí Steam ve hře, aby se předešlo možnému rozesílání zpráv hráčům. To je ve špičkovém esportu ovšem standardem a je až alarmující, že si to hráči museli vynutit a nebylo to automatické.

“V jednu chvíli, když už jsme byli tři na serveru, řekli adminům, ať nám zablokují Steam překrytí, protože si [GamerLegion] mysleli, že by nám někdo mohl psát informace na Steamu, že bychom toho nějak zneužili. […] Byli jsme s tím v pohodě, ale jednoduše nám to ukázalo, že si nevěří tolik, jak jsme si mysleli,” poodkryl pozadí příběhu Aleksandr “KaiR0N-” Anaškin v rozhovoru pro HLTV. “Mohli k nám přijít a ujistit se, že nám to překrytí nefunguje. Chápu, proč se zeptali, jsme tu řekněme jako domácí tým, ale prostě dostali co chtěli.”

I přes neideální podívanou se v Dubaji hraje opravdu napínavé CS. Velkým překvapením turnaje jsou Brazilci hrající pod vlajkou MIBR, kteří zvládli ve svých úvodních Bo3 zápasech porazit nejen “domácí” BetBoom, ale dokonce i ruskou sestavu Cloud9! Oba zmíněné týmy se tak zítra utkají o postup do play-off, a to už těsně před 11 dopolední.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama