Práce z domova. IKEA najímá zaměstnance do hry Roblox za reálnou mzdu
i Zdroj: Hra Roblox, herní mapa IKEA
Gaming Roblox Článek Práce z domova. IKEA najímá zaměstnance do hry Roblox za reálnou mzdu

Práce z domova. IKEA najímá zaměstnance do hry Roblox za reálnou mzdu

Monika Kočicová

Monika Kočicová

5. 6. 2024 09:20

Nábytkářská společnost IKEA spouští expozici ve videohře Roblox. Pro svůj oficiální virtuální podnik shání i zaměstnance. Proto vypsala výběrové řízení, které proběhne přímo v oblíbeném sandboxovém titulu.

Reklama

Švédská společnost IKEA chce přijmout deset zaměstnanců, kteří budou pracovat v plně virtuálním obchodě umístěném výhradně v prostředí hry Roblox. Nábytkářský gigant potvrdil, že takzvaná hra na spolupracovníky přibude v ekosystému titulu 24. června. 

Roblox zavádí kategorii obsahu „pro dospělé“

Roblox zavádí kategorii obsahu „pro dospělé“

Roblox je oblíbená herní platforma milionů mladých hráčů, nyní zavádí novou kategorii obsahu.

22. 6. 2023 15:54

Deset nejlepších uchazečů poté získá zaměstnání. Mzda má činit 13,15 libry za hodinu, což je v přepočtu asi 380 korun. Nejde však o žádný herní ekvivalent, zaměstnanci dostanou opravdu zaplaceno reálnými penězi. Server Insider Gaming uvedl, že tato hodnota odpovídá londýnské mzdě pro život. Háček však je v tom, že společnost IKEA zatím neuvedla, jak často bude práce nutná. Náplní však bude servírování masových kuliček a organizování virtuální expozice nábytku.

Zájemci mají vyplnit formulář pro účast v soutěži do 16. června. Jedná se údajně o bizarní výběrové řízení s některými nesmyslnými otázkami. Zástupci firmy ještě prozradili, že neobvyklá pracovní nabídka vznikla z důvodu, aby zvýšila zájem mladých lidí o zaměstnání v IKEA. Přesto nabídka je seriózní. Pozice má však podmínky, mohou se na ni hlásit pouze osoby starší osmnácti let s bydlištěm ve Velké Británii nebo Irsku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama