Film Borderlands je propadák, hodnocení jsou katastrofální
i Zdroj: Lionsgate
Zábava Článek Film Borderlands je propadák, hodnocení jsou katastrofální

Film Borderlands je propadák, hodnocení jsou katastrofální

Václav Brixí

Václav Brixí

První filmová adaptace herní série Borderlands má za sebou neúspěšnou premiéru. Hromadí se negativní hodnocení a někteří mluví dokonce o nejhorším filmu celého roku.

Reklama

Filmové a seriálové adaptace videoherních předloh jsou v posledních letech na vzestupu, možná by se dalo i říct, že zažívají nejlepší léta. Snímek Borderlands, který měl ve středu 7.8. premiéru, se však dle některých kritiků vrací o deset let nazpět a působí spíše jako béčková z nouze ctnost. To se ostatně odráží i v samotném hodnocení na největších recenzních portálech. Na stránce Rotten Tomatoes má film Borderlands aktuálně žalostné 3%. Podobně si snímek vede i na ostatních webových stránkách, kde je taktéž pozitivních hodnocení opravdu po málu.

Někteří recenzenti se nebojí ani prohlášení, že se jedná o možná nejhorší snímek tohoto roku. Jedná se přitom o hvězdně obsazenou akční komedii, která měla dokonce ambice stát se nástupcem marvelovských Strážců Galaxie. Podle dosavadních výsledků to vše pravděpodobně zůstane pouze snem.

"Je Borderlands nejhorším filmem roku? Rozhodně ano. Je tak směšně špatný, že se cítíte jako katapultováni zpět do doby, kdy adaptace videoher byly synonymem průměrnosti." - vystihuje snímek Vicky Jessop pro The Standard

Na portálu Metacritic je v současnosti jediné “pozitivní” hodnocení, které přesáhlo pomyslnou hranici průměrnosti, od profilu Screen Rant. Ani to však snímek nedokázalo dostat z rudých čísel. Nutno podotknout, že tento ambiciózní film šel do kin jen dva týdny po aktuálním blockbusteru s názvem Deadpool & Wolverine, který překonal několik rekordů. Spíše než jako příčinu neúspěchu je třeba tyto dva snímky vnímat jako pouhé srovnání toho, jak lze zaujmout fanoušky šílených akčních komedií.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama